Gerard Piqué po výhre nad Sevillou 2:0 poskytol krátky rozhovor pre BarçaTV.

Po zápase s Cádizom ste hovorili o zlepšení do konca sezóny. Prišlo už teraz?

"Áno, ľahko sme vyhrali už nad Elche. Prvý polčas nebol dobrý, ale zaznamenali sme víťazstvo a udržali sme si čisté konto. Dnes sme proti takému mužstvu ako Sevilla hrali na vysoký presing, mohli sme sa presúvať dopredu, aj súper sa snažil natláčať, ale v posledných dňoch som na mužstvo vo všeobecnosti hrdý. Stále môžeme dosiahnuť niečo dôležité."

Čo sa zmenilo od zápasu s Cádizom? Z futbalového hľadiska ste prešli revolúciou.

"Nič. Futbal je niekedy taký, zápasy hráme každé tri dni. V zápase s Cádizom sme dostali tvrdý úder. Ak niečo chceme dosiahnuť, musíme začať vyhrávať. Máme iný pocit teraz, keď Sevilla nevystrelila na našu bránu a nepredstavovala žiadne nebezpečenstvo. Toto je základ. V stredu musíme otočiť vývoj semifinále a bude to úplne iná sezóna."

Ako sa cítiš po zranení?

"Po troch mesiacoch bez tréningov som to viac menej očakával. Sezóna je dlhá, v stredu to bude iná história. S trénerom sme sa rozhodli, že budem hrať čoraz viac minút, ale nebudem hrať všetko."

Je takáto zmena v tíme kľúčom do budúcnosti?

"Áno, Sevilla je silná, najmä doma. Dnes sme boli v dobrej nálade, tak ako s Elche. To nám dáva nový život do súperenia v lige, uvidíme, či sa nám podarí otočiť pohár z 0:2. Sezóna je dlhá, naďalej máme šancu na trofeje."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-02-27 19:16:01
Snad to otocime ?✊
8JK8 Premium
2021-02-27 19:57:22
Treba uznať že od príchodu Piquého ide obrana každým zápasom hore počas zápasu neustále rozdáva pokyny spoluhráčom organizuje obranu keď sa dá dokopy Araujo môže to byť ešte dobrá sezóna