Zverenci Ronalda Koemana odohrali na Sánchez Pizjuán mimoriadne kompletný ligový zápas a domácu Sevillu zdolali 2:0. Andalúzania sa vzhľadom na skvelý výkon hostí nedostali počas celého zápasu prakticky k ničomu. Poďme známkovať.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,9

Počas rozcvičky si poranil ruku, ale bol schopný odchytať celý zápas. Určite očakával náročnejší večer, pretože napokon nemal takmer žiadnu prácu.

Mingueza - 7,3

Zranenia mu ponúkli šancu dostať sa do prvého tímu, ale jeho výborné výkony ho v mužstve aj udržali. V zápase proti Andalúzanom predviedol jeden z najlepších výkonov v Áčku.

Piqué - 7

Pôsobil pohodlným dojmom aj napriek tomu, že počas viacerých momentov zápasu sa zdalo, že ho trápi koleno.

Lenglet - 6,8

Strelil gól, ktorý nakoniec neplatil kvôli tesnému ofsajdu, ale podstatné je, že pôsobil sebavedomejším dojmom a odohral dobrý zápas.

Dest - 7

Na svojej strane hral vyššie a dostal viac slobody, čo sa prejavilo aj na jeho dobrom výkone. Mal niekoľko šancí na strelenie gólu, jedna z jeho striel skončila na žrdi.

De Jong - 7,2

Opäť skvelý v nábehoch do voľného priestoru, keď sa hra otvorila. V druhom polčase takmer vytvoril gól pre Albu.

Busquets - 7,2

Kompletný výkon zo strany veterána, ktorý kontroloval hru a veľmi dobre presoval.

Pedri - 6,8

Ďalší živý výkon od mladíka, hral dobre, no bohužiaľ sa v druhom polčase zranil.

Alba - 7,2

V tomto zápase si užil ofenzívnejšiu úlohu a po De Jongovej prihrávke mal veľmi blízko ku gólu. Chýbalo naozaj veľmi málo.

Messi - 8,7

Opäť raz mal prsty v takmer vo všetkých dôležitých momentoch zápasu. Prihral Dembélému na úvodný gól a pred koncom zápasu sa presadil aj sám, vďaka čomu mužstvo nemuselo v posledných minútach tŕpnuť.

Dembélé - 7,9

Strelil dôležitý úvodný gól a svojou rýchlosťou robil defenzíve súpera problémy, keď nabiehal za obranu. Postupne sa z neho stáva jeden z najlepších hráčov Barcelony v prebiehajúcej sezóne.

Náhradníci

67' Araujo - 6,3

Koeman ho poslal na trávnik v polovici druhého polčasu, aby sa trochu zahrial pred ďalším zápasom, ale po niekoľkých minútach sa zranil opäť. Hoci chcel ďalej hrať, Koeman ho predsa len vystriedal. Bol veľmi nahnevaný, no Holanďan nechcel riskovať.

71' Moriba - 7,2

Nahradil zraneného Pedriho a prihral Messimu na druhý gól mužstva.

82' Braithwaite - 6,4

Odohral niekoľko posledných minút miesto Dembélého.

82' Umtiti - 6,2

Francúzsky obranca musel do hry zaskočiť za zraneného Arauja.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

8 komentáre
2021-02-27 21:15:01
Vyborny kolektivny vykon,nikto nesklamal,viacero skvelych individualnych vykonov,dnes su znamky nepodstatne,videli sme najlepsiu Barcelonu v tejto sezone.
2021-02-27 21:16:15
Škoda Arauja a Pedriho , Pedriho nahradíme myslím si mame Kurumu a Puiga o nahradu Arauja sa bojim