Na Lea Messiho sa spočiatku sezóny zniesla vlna kritiky. Mnohí mu vyčítali, že už je za zenitom a jeho výkony už nie sú také ako bývali. Prepad formy na začiatku sezóny ako v prípade Barcelony, tak aj v prípade Messiho bol zjavný a v médiách či v diskusiách sme často čítali názory o tom, že Argentínec už nemá na futbal na najvyššej úrovni.

V každom prípade opak je pravdou. Messi v roku 2021 zmietol zo stola všetky tieto dohady. Vo včerajšom zápase proti FC Sevilla zaznamenal aspoň gól v posledných siedmich zápasoch v rade vo všetkých súťažiach - nakoniec nastrieľal 9 gólov.

Presný zásah do siete Andalúzanov bol jeho 24. gólom v aktuálnej sezóne vo všetkých súťažiach a len v La Lige nastrieľal už 19 gólov a je najlepším strelcom Primera Division v prebiehajúcom ročníku.

Od začiatku roka 2021 nastrieľal dovedna 14 gólov a prihral na ďalšie 4 vo všetkých súťažiach - v najlepších piatich európskych ligách sa Messimu v týchto štatistikách nemôže vyrovnať nikto.

Zdá sa, že úvahy o začiatku konca Messiho kariéry boli predsa len unáhlené. Argentínec je opäť vo výbornej forme, čo potvrdzuje nielen jeho hra počas zápasov, ale aj štatistiky. Otázne je teraz už len to, kde bude pôsobiť v budúcej sezóne.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

5 komentáre
2021-02-28 08:37:20
Verím , že ostane v Barce. Laporta mu taký projekt , ktorý neodmietne . A ukončí kariéru u nás
2021-02-28 08:39:03
Tak začiatkom sezóny hral zle kvôli tomu že bol psychicky na dne. Teraz sa už s tým vyporiadal a vypadá to tak že ho futbal baví. Myslím si že posledné 2-3 mesiace nabehal viac ako za posledne 3 roky dokopy.