Franc Artiga, už bývalý tréner juvenil A, ktorý v La Masii pôsobil dlhé roky, sa rozhodol pre novú etapu svojej trénerskej kariéry v Spojených arabských emirátoch. V programe 'Què t'hi Jugues!' priblížil svoj odchod z klubu a vyjadril sa aj k iným zaujímavým témam.

"Som prekvapený, ako pozitívne sa o mne hovorí po mojom odchode. Som vďačný klubu za pochopenie. Trénoval som skvelých hráčov, mám na nich skvelé spomienky a na to, čo mi teraz povedali."

"Odliv mládežníckych trénerov? V minulosti som nebol futbalistom a juvenil A zvyčajne trénujú bývalí hráči. Trénoval som cadete B a som veľmi spokojný, pokiaľ som mal možnosť pre ďalší rozvoj, chcel som zostať a neprihliadať na ponuky. Neskôr som však dostal veľmi dobrú ponuku a situácia pred voľbami v Barcelone je neistá."

"Ansu zareagoval ako skutočný profesionál, keď sa zranil v mládežníckom tíme. Vtedy vidíte, či daný hráč sa bude živiť futbalom. Hrá rovnako na Camp Nou ako to robil aj na ihrisku č.9 v Ciutat Esportiva. Teraz sa veľmi chce vrátiť do hry, je spokojný s doterajšou rehabilitáciou a tvrdo pracuje, aby sa vrátil čo najskôr."

"Každý prípad je iný. Niektorí hráči odchádzajú, hoci klub chce, aby zostali. Iných zas nechce udržať Barcelona. Som presvedčený, že Éric García je skôr ten druhý prípad. Myslím si, že chce hrať v Barcelone, chcel to aj v minulosti, ale predovšetkým chce hrať profesionálny futbal."

zdroj: Cadena SER
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-02-28 11:21:53
Pique ma kontrakt do 2024 takze on bude v základnej do vtedy ..... ak Garcia bude spokojný na lavičke môže byt
2021-02-28 12:25:12
Ja ho chcem vidiet v zaklade nie na lavicke! Viem ze ti milujete piqueho ale on nato ties uz nema je pomalý