Sergiño Dest včera proti Seville odohral dobrý zápas. Katalánsky denník Sport informuje, že 20-ročný mladík si poradil so svojou aktuálnou situáciou a svoj ďalší rozvoj berie veľmi profesionálne - analyzuje si aj videomateriály, aby zlepšil svoju hru.

Dest včera zahral na celkom netypickej pozícii, keď lietal po čiare hore dole podľa potreby. Ronald Koeman sa rozhodol vsadiť na rozostavenie s trojicou stopérov, takže Američan zahral vyššie, než je na to zvyknutý. Mal však väčšiu slobodu v útočení, no na druhej strane bol na krídle osamotený. Aj napriek tomu sa zapájal do ofenzívnych akcií a zároveň pomáhal Minguezovi v bránení svojej strany. V druhom polčase mohol streliť aj gól, ale jeho pokus skončil na žrdi.

Dest počas tejto sezóny prešiel rôznymi obdobiami a nedávno ho trápili aj zdravotné problémy. Sport píše, že napriek všetkým prekážkam má mladík dobrý mentálny prístup k prácu. Denník porovnáva jeho postoj s tým De Jongovým, ktorý sa vďaka systematickej a vytrvalej tvrdej práci postupne prepracoval na kľúčový element mužstva Blaugranas. Dest veľmi profesionálne pristupuje k téme svojho rozvoja a analyzuje si videomateriály, ale sa zlepšil z hľadiska hry v defenzíve, krytia súpera, výstavby akcií z obrany či správania sa pri štandardných situáciách.

Dest je mladým hráčom a prvá sezóna v Barcelone je pre neho obdobím na aklimatizáciu. Aj napriek tomu už stihol ukázať svoj potenciál. Američan mal síce problémy v zápase s PSG, ale zle zahral celý tím a pravý obranca naskočil do hry po dlhšom období, počas ktorého ho trápili zranenia. Ak bude hrávať pravidelne, so správnou sebareflexiou by sa mohol stať pre Barcelonu naozaj hodnotným hráčom.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.