Ousmane Dembélé bol jedným z tých hráčov, ktorí najviac profitovali zo zmeny systému v podaní Ronalda Koemana. Holanďan v poslednom zápase so Sevillou zmenil rozostavenie na 3-5-2 a práve Dembélému táto zmena sadla ako uliata, keď mohol konečne naplno využiť svoju rýchlosť.

Dembélé strelil gól v lige naposledy v decembri 2020 v zápase proti Eibaru. Odvtedy neskóroval v desiatich zápasoch v rade. Túto negatívnu sériu ukončil v sobotu v zápase proti Seville a na bránku súpera vyslal dovedna 4 strely. Okrem toho zaznamenal až 16 presných prihrávok zo 17. pokusov a navyše sa zapájal aj do defenzívy.

Niet pochýb o tom, že Dembélé v tomto stretnutí patril medzi najlepších hráčov na trávniku a Ronald Koeman tak pred najbližším zápasom Copa del Rey, zhodou okolností taktiež proti Andalúzanom, stojí pred dilemou, či do hry pošle Griezmanna alebo Dembélého. Griezmann totiž do hry v poslednej konfrontácii so Sevillou vôbec nezasiahol, celý zápas presedel na lavičke. Koeman na tlačovke v každom prípade zdôraznil, že pre Griezmanna to nebol trest, jednoducho ho v tomto prípade obetoval pre dobro tímu.

"Nie je to žiadny odkaz pre Griezmanna," tvrdil holandský tréner na tlačovke po výhre nad Sevillou. "Rozhodli sme sa pre zmenu systému, v tíme máme istú hĺbku, takže sme vsadili na Dembélého. Za stavu 1:0 sme rozhodli, že potrebujeme niekoho rýchlejšieho ako Griezmann."

Výhra 2:0 na Sánchez Pizjuán je pre Kataláncov veľmi dôležitá aj v kontexte nadchádzajúcej odvety semifinále Copa del Rey. Barcelona prvý zápas na ihrisku súpera prehrala 2:0 a posledná ligová výhra mužstvu pred odvetou pohára na Camp Nou vliala do žíl nádej a sebavedomie. Katalánci sú si vedomí toho, že majú na to, aby postúpili do finále Copa del Rey.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

3 komentáre
2021-03-01 11:17:52
Ja by som možno skúsil aj útok v zložení Messi-Trincao-Demebele s tým že by hral hrot Dembele.
2021-03-01 14:30:56
Čím ďalej tým viac a viac rozmýšľam, či by sme nemohli skúsiť rozostavenie také : 4 2 3 1