Tréner Manchestru City na tlačovej konferencii potvrdil, že Éric García sa počas letného prestupového obdobia pripojí k Barcelone.

Stopér je s prestupom do katalánskej metropoly spájaný už niekoľko mesiacov a k príchodu nemal ďaleko koncom uplynulého letného prestupového obdobia, ani koncom januára. Zmluva Éricovi Garcíovi končí po tejto sezóne a tak na Camp Nou prestúpi zadarmo.

Oficiálne však tento prestup nepotvrdil nikto, hoci posledné udalosti či informácie médií to považujú za jasnú záležitosť a myslí si to aj tréner Manchestru City: "Myslím si, že Éric García bude hrať v Barcelone... Barcelona nekupuje hráčov, pretože sú priemerní, ale preto, lebo sú to top hráči," povedal Guardiola.

Tréner 20-ročného mladíka veľmi pochválil: "Možno to neviete, ale ani si neviete predstaviť, čo pre mňa Éric García znamená. Je mi ako syn. Počas lockdownu v uplynulej sezóne bol najlepším stopérom, akého City malo. Nikdy neurobil chybu, ani len jednu jedinú. Hral vo štvrťfinále Ligy Majstrov," dodal. Zdá sa, že Guardiola je presvedčený o kvalitách mladého obrancu.

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-03-01 12:05:28
Do obrany by sme ho potrebovali ako soľ. Pique už má dosť rokov a je po vážnom zranení, Umtiti jak by smet, Lenglet podáva veľmi slabé a nevýrazné výkony a Araujo je top stopér, ale má tiež problém so zranením. Zišiel by sa nám. Dúfam, že v lete príde zadarmo.
2021-03-01 12:07:40
prekvapivé slová od Pepa ... preto som ešte viac presvedčený, že zisk Garciu zadarmo môže byť skvelý ťah