Na Barcelonu čaká už túto stredu náročná odveta semifinále Copa del Rey proti Seville. Katalánci v prvom zápase hranom na Sánchez Pizjuán prehrali 2:0 a v odvete budú mať čo robiť, aby vývoj dvojzápasu otočili vo svoj prospech.

Trénerovi Blaugranas sa však pred zápasom zranil jeden dôležitý hráč a bude musieť vymyslieť ako Pedriho v spomínanom stretnutí nahradí. Mladý záložník si vďaka svojim výkonom vybojoval stále miesto v zostave Barcelony. V sobotňajšom ligovom zápase proti Andalúzanom zaskočil za zraneného Pedriho mladučký Ilaix Moriba, ktorý podal dobrý výkon a prihral Messimu na druhý gól mužstva.

Je zrejmé, že holandský kormidelník mladému Moribovi verí, ale vsadiť na 18-ročného záložníka v tak dôležitej odvete pohára hneď od začiatku, je ozaj riskantné rozhodnutie. Moriba v každom prípade vynechal posledný zápas FC Barcelona B proti Lleide, takže ide o jasné znamenie, že bude povolaný na Sevillu.

Ďalším hráčom, ktorý dúfa, že sa v stredu dostane na ihrisko, je Riqui Puig. Stredopoliar v tejto sezóne nehráva pravidelne a poslať ho do konfrontácie so Sevillou, ktorá hrá tvrdší futbal, je taktiež pomerne riskantné.

Inou možnosťou je Miralem Pjanić, ktorý víkendový duel vynechal zo zdravotných dôvodov a nie je jasné, či mu zranený členok umožní zasiahnuť do hry už počas stredajšieho duelu. Faktom zostáva, že bývalý hráč Juventusu nepodáva výkony, ktoré sa od neho očakávali. Je síce oveľa skúsenejším hráčom ako Moriba či Puig, ale zároveň je zrejmé aj to, že Koeman v neho neverí. Bolo by prekvapením, ak by od Koemana dostal možnosť po boku Busquetsa a De Jonga.

Holandský tréner môže napokon opäť zmeniť systém a poslať do hry ďalšieho útočníka. Buď Trincãa alebo Griezmanna. Ani jeden z týchto hráčov sa v sobotu v zápase proti Andalúzanom neocitol, obaja sedeli len na lavičke náhradníkov. Pritom Koemanovi zmena taktiky vyšla na výbornú a jeho zverenci vyhrali pohodlne 2:0.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
2021-03-01 16:53:15
Bude hrať Moriba
2021-03-01 17:02:29
Za mě De Jong - Moriba - Puig nebo Busi - De Jong - Puig