Madridský denník Marca uviedol, že Julen Lopetegui pripravuje svojich zverencov na 'utrpenie' počas stredajšej odvety semifinále Copa del Rey na Camp Nou. Denník sa snaží predpovedať, s akou taktikou sa Sevilla v tomto zápase proti Barcelone predstaví.

Tréner FC Sevilla sa v súčasnosti sústredí na to, aby jeho mužstvo odohralo dobrý stredajší zápas, teda k stretnutiu pristúpilo bez strachu a v priebehu zápasu sa hráči nepozerali na hodinky. Hra na čas môže mať svoje miesto až vo finálnej fáze stretnutia za priaznivého stavu. Zápas sa začne od 0:0 a jeho výsledok bude závisieť len od toho, či Sevilla urobí hoci len najmenšie chyby alebo sa im dokáže vyhnúť.

Koncentrácia v defenzíve

Prvý zápas semifinále pohára ukázal, že Sevilla môže byť v zápase proti Barcelone úspešná ak hrá presingom po celom ihrisku, natesno pokrýva najlepších hráčov Barcelony a rýchlo vyváža loptu pri malom počte prihrávok, čím minimalizuje stratu lopty v zraniteľných priestoroch. V stredu musí Lopetegui starostlivo zostaviť základnú jedenástku. V tomto smere bude kľúčová angažovanosť defenzívy a dobrá fyzická dispozícia hráčov.

Gól

Sevilla si je vedomá toho, že na Camp Nou musí streliť gól, aby postúpila do finále alebo sa minimálne pokúsiť o to, aby sa pre ňu zápas v Katalánsku nestal krížovou cestou. Fakt, že si Andalúzania v prvom zápase udržali čisté konto, je veľkou výhodou, ale madridský denník Marca zastáva názor, že Sevilla to musí spečatiť streleným gólom v odvete. Julen Lopetegui musí rázne zapracovať na tom, aby svojich hráčov presvedčil, že strelený gól bude prakticky vstupenkou do finále.

Plán Koemana

Tréner FC Barcelona svojho náprotivka na lavičke Seville v poslednom ligovom zápase zaskočil. Sevilla na bránku Barcelony takmer nevystrelila a mala problémy zabrániť hráčom Barcelony v nábehoch v krajných sektoroch (predovšetkým po pravej strane). Hra Dembélého na pozícii útočníka znemožnila Koundému prekvapiť súpera v útoku. V stredu bude Sevilla rozhodne oveľa koncentrovanejšia a pripravuje sa na viacero variantov. Ale bez ohľadu na to, ako Barcelona zahrá, Fernando by sa mal držať bližšie pri Koundém a Diegovi Carlosovi.

Messi

Sevilla patrí medzi obľúbené obete Lea Messiho, ale v prvom zápase na Sánchez Pizjuán ho Andalúzania dokázali ubrániť. Jordan alebo Fernando budú v stredu pozorne sledovať a dohliadať na Messiho. Budú sledovať každý Argentínčanov pohyb na ihrisku. Dokonca aj obmedzenie slobody Messiho pohybu zníži šance Barcelony. Lopeteguiho plán bude mať za cieľ zastaviť ráznu ofenzívu Blaugranas a teda neinkasovať.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

1 komentár
2021-03-01 23:34:51
Potřebujeme je zdeptat a do půli vést ideálně 2:0 :)