Médiá informujú o tom, že Joan Laporta vidí Mikela Artetu ako možného kandidáta na post trénera prvého tímu FC Barcelona.

Laporta v roku 2008 najal na post trénera Blaugranas Pepa Guardiolu - jednalo sa o slávny ťah, ktorý prekvapil mnohých vzhľadom na to, že Guardiola predtým žiadny klub na najvyššej úrovni neviedol. Tento ťah mu v každom prípade vyšiel a Guardiolova Barcelona patrí medzi najlepšie mužstvá futbalovej histórie.

Teraz chce Laporta získať Guardiolovho bývalého asistenta z Manchestru City. Samozrejme, za predpokladu, že sa stane prezidentom katalánskeho klubu. Chce tak nahradiť Ronalda Koemana, súčasného kormidelníka Blaugranas. To však nebude jednoduché, pretože ako tvrdia média, Holanďana si vďaka svojej dobre odvedenej práci udrží svoju pozíciu bez ohľadu na to, kto sa po voľbách stane prezidentom.

Informáciu médií o tom, že Laporta chce Artetu za trénera Barcelony neskôr dementoval Rafa Yuste, člen Laportovej kandidatúry, ktorý rázne vyhlásil: "Úplne popieram kontakt s Artetom. Je to dobrý tréner, Pepov kamarát, ale nehovoril som s ním."

zdroj: marca.com cadena cope
foto: marca.com

Diskusia

6 komentáre
2021-03-02 07:35:56
Ak chceme skončiť ako Arsenal, tak som za....
2021-03-02 08:08:03
Bože milostivý, ochraňuj nás. Inak na toto neviem reagovať.