Tréner FC Barcelona absolvoval tlačovú konferenciu pred odvetou semifinále Kráľovského pohára, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

Musíte zmazať náskok súpera. Aký bude váš plán?

"Po sobotňajšom výsledku veríme, že zvíťazíme, ale musíme streliť 2 góly a zahrať ešte lepšie ako naposledy, aby sme postúpili. Nič nie je nemožné."

Čo sa stalo s Pedrim?

"Niektoré veci sa takmer nedajú vysvetliť. Včera popoludní som bol zaskočený, pretože trénoval individuálne. Nič ho nebolelo, nemal žiadne problémy. Myslím si, že ho budem môcť povolať."

Pomyslel si si, že niekedy uvidíš ako zatknú Bartomeua?

"Nie je to dobré pre imidž klubu. Musíme počkať na vývoj udalostí. Nebol som tu, keď sa udiali všetky tie veci, takže na to nemôžem mať názor. My sa musíme sústrediť na našu prácu, v iných otázkach nemôžeme urobiť nič."

Čo si povedal hráčom? Čo povieš fanúšikom, aby verili v postup?

"0:2 je zlý výsledok na obrat, ale máme šancu. Ukázali sme, že máme hlad po víťazstve, že sa zameriavame na dobré výsledky. Potrebujeme väčšiu efektivitu, než naposledy. V troch zápasoch so Sevillou sme mali viac šancí ako súper. Ak to zajtra bude rovnaké, musíme byť efektívnejší. Rovnako kľúčové bude aj udržať si čisté konto."

Dnešná prezidentská debata sa točila okolo Xaviho. Je pre teba hrozbou?

"Neznepokojuje ma to, pretože mám platnú zmluvu. Po voľbách sa porozprávame s prezidentom, chcem, aby mi ukázal cestu, ktorou sa chce vydať. Je to budúci týždeň. Zajtra nás čaká dôležitý zápas, ktorý je dôležitejší ako táto diskusia. Neznepokojujú nás mená, ktorá sa objavujú, tak to bolo vždy."

Nemáš pocit, že si na najlepšom mieste, ale v najhorší čas?

"Všetky kluby prechádzajú aj cez ťažké chvíle. Je pravda, že v tejto sezóne sa stalo veľa, ale štáb pracuje dobre. Sme spokojní a bojujeme, aby sme vyhrávali. To je najdôležitejšie. Pre mňa je to najlepšie miesto. Poznám problémy, musíme sa zlepšiť a rozvíjať sa. Bez ohľadu na to, či tu strávim rok, alebo päť rokov, urobím pre Barçu všetko."

O tvojej motivácii sa hovorí málo. Je rovnaká ako na začiatku?

"Presne taká istá. Vedel som, že prevziať opraty v priebehu pandémie je ťažké, najmä vzhľadom na to všetko, čo sa stalo. Tréneri majú svoje problémy. Máme aj momenty, na ktoré musíme byť hrdí. Taký je náš svet. Ak by som to nechcel, vycestoval by som na dovolenku, ale chcem byť tu. Nový prezident však musí ukázať cestu."

Na Sánchez Pizjuán si sa pokúsil o hru s trojicou stopérov. Plánuješ to zopakovať?

"Dôležitejšie, než rozostavenie, je mentalita, presing, tímová hra. V Copa del Rey sme hrali veľa s presingom a nevychádzalo nám to dobre. Podstatné je, aby sme pracovali, pretože ak máme loptu, vieme hrať dobre. Veríme si, pretože sme si vytvárali šance už v predchádzajúcich zápasoch so Sevillou. Ak v tom budeme pokračovať, máme šancu."

Ako sa ti darí odpojiť sa od toho všetkého, čo sa v klube deje? Prijal by si v lete ponuku, ak by si vedel, že to tak bude?

"V živote neviete, čo sa stane. Keď mi z Barcelony zavolali, bol som rozhodnutý prijať túto ponuku. Vedel som, že situácia bola ťažká, že klub prišiel o peniaze z dôvodu pandémie a že bolo nutné zaviesť zmeny, vsadiť na mladých. Pokúšal som sa robiť to, na čom sme sa dohodli. V živote sú vzostupy aj pády, musíme využiť príležitosti, poradiť si s problémami."

Ako sa cíti Araujo?

"Má problémy, uvidíme, ako sa bude cítiť zajtra."

Bolo by šialené zahrať zajtra s 3-4-3?

"Hrať s trojicou obrancov je možné. Naše nastavenie je ofenzívne bez ohľadu na rozostavenie. Mnohí naši hráči sa zapájajú do ofenzívy."

Môže zajtrajší zápas znamenať koniec sezóny?

"Samozrejme, že otočiť dvojzápas je dôležité, veľmi by to pozdvihlo morálku. Môžeme to urobiť, musíme to dokázať."

Je ti Bartomeua ľúto?

"Áno, keď sa objavili tieto informácie, bol som kvôli tomu nahnevaný, pretože ho poznám dobre. Aj Oscara Graua. Prežil som s nimi dôležité, dobré chvíle. Bartomeu bol pre mňa vždy výnimočný človek."

Chystáš sa porozprávať s Xavim?

"V súčasnosti s nikým nehovorím. Musíme počkať na to, kto vyhrá voľby, aké bude vedenie. Potom sa porozprávame. Ak tu pre seba nebudem vidieť budúcnosť, budeme mať problém. Ale to všetko až o týždeň."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2021-03-02 14:56:26
Chce sa mi grcat
2021-03-02 14:56:41
Tak asi je pravdepodobné, že araujo hrať nebude...myslím si, že vzhľadom na dôležitosť zápasu pedri zahrá od úvodných to aj pri možnosti dlhšieho zranenia