Nélson Semedo priblížil okolnosti svojho transferu z Barcelony do Wolverhamptonu Wanderers. Obranca priznal, že Barcelona ho donútila k odchodu z ekonomických dôvodov. Ale nielen jeho.

Portugalský reprezentant prestúpil do Anglicka aj napriek tomu, že v Barcelone mal v mužstve svoju pozíciu, no katalánsky klub potreboval získať finančné zdroje: "Keď som sa vrátil z dovolenky, dorazil som do Barcelony a hovoril som s klubom, ako zvyčajne," povedal Semedo pre The Telegraph. "Povedali mi, že klub mal nejaké finančné problémy a že som patril medzi hráčov, ktorí by mohli odísť a vygenerovať nejaké peniaze," uviedol a priznal: "V rovnakej pozícii ako ja boli aj ďalší: Suarez, Vidal, Rakitić..."

Aj napriek tomu, že jeho dobrodružstvo na Camp Nou sa skončilo skôr, než by si možno želal, Portugalčan má na Barcelonu veľmi dobré spomienky, vrátane hry s Leo Messim: "Naozaj neviem opísať, aký je dobrý. Počas celého obdobia, ktoré som tam strávil, ani raz som ho nevidel nacvičovať priame kopy. Pre neho to bolo jednoducho prirodzené. Hovorí sa, že vďaka tréningu ste perfektní, ale on netrénoval a stále bol perfektný," uviedol.

27-ročný obranca priznal, že z Messiho kúskov bol niekedy sám ohromený: "V jednom z mojich prvých zápasov za Barcelonu si Messi prevzal loptu a prešiel cez troch, štyroch, piatich hráčov. Bol som tam na trávniku a nevedomky som si pomyslel: 'Ako to tento chlapík môže urobiť?' Dobrí hráči v porovnaní s ním vyzerajú zle," dodal.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

3 komentáre
2021-03-03 07:39:02
Škoda ho bol dobrý
2021-03-03 08:34:39
Tak ja by som Adamu bral späť do Barci, je veľmi dobrý a ak by hral v lepšom tíme, bol by ešte lepší. Dal by som ho na hrot u nás, od lopty ho ťažko odstaviť, pozeral som včera zápas s MC a vždy ho zdvojovali, strojovali, aby sa nerozbehol. Už nehrá solovo, vie kedy prihrať a kedy 1vs1, stojí pevne na nohách.