Barcelona sa v odvete semifinále Copa del Rey pokúsi otočiť nepriaznivý stav z prvého zápasu a postúpiť do finále. Na trénera Barcelony však čaká nepríjemné rozhodnutie týkajúce sa Antoine Griezmanna.

Barcelona prvý zápas na Sánchez Pizjuán prehrala 2:0 a v odvete na Camp Nou to nebude mať jednoduché, aby vývoj dvojzápasu zvrátila. Katalánci však počas víkendu Sevillu dokonale zaskočili v ligovom zápase, v ktorom vyhrali 2:0. Holandský tréner sa rozhodol pre zmenu systému na 3-5-2, pričom Katalánci predtým hrávali v rozostavení 4-3-3 alebo 4-2-3-1. Táto zmena v každom prípade znamenala, že zo základu vypadol Antoine Griezmann.

Francúzsky útočník sa pritom do zápasu vôbec nedostal. Zranil sa však Pedri a hoci to prvotne vyzeralo, že mladý záložník bude trénerovi Barcelony chýbať približne 15 dní, akoby zázrakom mu nič nie je a dnes už trénoval s mužstvom. Koeman na tlačovke pred zápasom uviedol, že ho podľa všetkého povolá. V opačnom prípade bude musieť šikovného záložníka niekým nahradiť a do úvahy pripadá Griezmann, ale aj Moriba ako riskantnejšia možnosť.

Moriba má len 18 rokov a Pedriho nahradil aj počas víkendu a prihral Messimu na druhý gól Barcelony. Otázne je, či Koeman bude mať dostatok odvahy vsadiť na odchovanca La Masie aj v zajtrajšom stretnutí. Či nastúpi Griezmann, je veľmi otázne a závisí to od zvolenej taktiky na samotné stretnutie. V sobotu Katalánci zahrali výborne a absenciu Griezmanna nebolo vôbec cítiť.

Ďalším bolehlavom pre trénera predstavuje zostavenie defenzívnej línie, pretože sa zdalo, že Piqué mal v poslednom stretnutí isté zdravotné problémy, ale klub ani Koeman neinformovali o ničom. Tréner pritom zvyčajne zdravie svojich hráčov neriskuje. Bolo to vidieť aj v prípade Arauja, ktorý cez víkend naskočil do zápasu v druhom polčase, ale po 15 minútach ho tréner stiahol z diania, pretože opäť mal problém s členkom. Hoci mladík sa po ošetrení chcel vrátiť na ihrisko, tréner mu v tom zabránil.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

8 komentáre
2021-03-02 19:32:38

Toto iste co minulý zápas ??ľahké riešenie
2021-03-02 19:34:58
Moriba určite nieje riskantnejšia voľba. Ten chlapec vie a je vidno že aj chce. Griezmann je dobrá voľba ale na predaj, vo všetkej ucte