3 zápasy medzi Barcelonou a Sevillou vyvolali medzi klubmi množstvo emócií a vyvrcholili zázračným postupom Blaugranas do finále Copa del Rey. Posledné stretnutie sa v každom prípade neskončilo priateľsky, keď sa tábory medzi sebou rozhádali.

Celý konflikt sa začal už v prvom pohárovom zápase na Sánchez Pizuján, v ktorom Sevilla vyhrala 2:0. Po zápase sa Barcelona sťažovala na to pokutový kop, ktorý bol proti nej nariadený. Tábor Seville reagoval prostredníctvom Susa či športového riaditeľa Monchiho, ktorí záležitosť komentovali povrchným spôsobom, čo viedlo len k zvýšeniu napätia pred odvetným zápasom.

"Vždy vyhrávate rovnakým spôsobom," povedal Messimu člen realizačného tímu Seville po skončení odvety semifinále. "Dnes večer pôjdete domov nahnevaný," reagoval Messi.

Monchi nazval Koemana ešte počas prvého zápasu semifinále plačkom. Ale tieto vyjadrenia sa mu vrátili ako bumerang. Mikrofóny počas odvety na štadióne zachytili, ako Monchi smerom na Koemana kričal: "Zdá sa, že tieto poznámky od plačka priniesli efekt."

Do sporu sa nechal zatiahnuť aj Carles Puyol, ktorý nechal Susa ochutnať trochu vlastnej medicínky. Stredopoliar Andalúzanov po prvom zápase vysmial Pedriho, ktorý sa vyjadril k spornej penalte. Puyol po odvete zdieľal tento spomenutý Susov príspevok na Twitter s popisom: "Dobrú noc."

Spor sa však preniesol aj na klubovú úroveň. Barcelona nezabudla na tweet od Seville, ktorá sa z Blaugranas vysmiala tým, že zverejnila fotografiu Gerarda Piquého, ktorý sa pokúšal zastaviť Mbappého v narážke na pozíciu Barcelony v Lige Majstrov. "Futbal je o rešpekte," odpovedala Barcelona.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

6 komentáre
2021-03-05 09:37:45
Namyslený Sevillčania tak im treba.
2021-03-05 09:48:46
Ppuyol je klasa! :) Celkovo Barcelona zareagovala dobre. Dúfam, že Dortmund v tej odvete Sevillu vypráší. Ešte týždeň a sezóna pre nich skončila