Novým sponzorom FC Barcelona by sa mohla stať burza kryptomien so sídlom v Hong Kongu. La Vanguardia informuje, že zmluva by Barcelone priniesla viac ako 60 miliónov eur ročne. Špekuluje sa, že ide o DSDAQ, pričom kryptoburzu údajne podporujú investori zo Silicon Valley.

Tému do popredia vytiahol Toni Freixa, jeden z kandidátov na prezidenta FC Barcelona, keď povedal: "Sme vo fáze veľmi pokročilých rokovaní s možným sponzorom na dresoch od sezóny 2022/2023, ktorý by zaplatil 60 miliónov eur za sezónu, čo spolu s 250. miliónmi eur za Barça Corporate bude znamenať, že opäť získame príjmy."

Zaujímavé na tom je, že dohoda sa stane oficiálnou len v tom prípade, ak Freixa vyhrá nedeľňajšie voľby a do platnosti vstúpi od sezóny 2022/2023. Následne sa očakáva, že kontrakt bude podpísaný na 5 rokov. Táto dohoda zohrá veľkú úlohu aj pri urýchľovaní adopcie kryptomien po celom svete, najmä za predpokladu, ak Lionel Messi predĺži s Barcelonou spoluprácu.

Za zmienku stojí, že na rozdiel o iných sponzorov, DSDAQ rokuje o vzdaní sa zobrazenia svojho loga na drese hráčov v každom domácom zápase. Jednalo by sa o jedinečnú vlastnosť tejto dohody, keďže Barcelona by hrávala s čistým dresom resp. bez reklamy hlavného sponzora v prednej časti dresu.

 

"Ak hovoríme o možnosti, že mužstvo by v domácich zápasoch hralo bez reklamy na dresoch, je to preto, lebo rozumieme identite Barcelony a chceme ju uprednostniť," nechal sa počuť Erik Aaron Lara, európsky Co-CEO DSDAQ.

Lara ďalej vysvetlil, partnerstvo s FC Barcelona poslúži kryptoburze ako veľká pomoc pri jej operáciách v Európe. "Chceme expandovať a veríme, že s Barcelonou by sme vedeli uzavrieť skvelé spojenectvo. Môžeme poskytnúť množstvo riešení, nielen marketingových, ale aj finančných," uviedol Lara.

zdroj: ambcrypto.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-03-05 21:25:48
Ako chápem, že každý kandidát potrebuje mať teraz svoje tromfy, aby vyhral voľby, ale pre dobro Barci by bolo najlepšie ak by táto a iné predbežné dohody platili pre hocikoho z kandidátov, ktorý by vyhral ak by s tým súhlasil.
2021-03-05 22:51:59
Oops. Nepamätám, kto to bol, ale niekto, kto na fóre hovoril o amorálnosti crypta, by nebol veľmi potešený. ?