Joan Laporta sa stal víťazom prezidentských volieb v Barcelone a v nasledujúcich rokoch povedie katalánsky klub ako prezident. Po zverejnení výsledkov Laporta predniesol svoj prvý prejav už ako prezident FC Barcelona.

"Dobrý večer, ďakujem za gratulácie. Predovšetkým ďakujem socios, ktorí sa zúčastnili volieb. Tieto voľby z nás robia viac ako klub. Sú najdôležitejšie v histórii, pretože sa konali počas drsných podmienok pandémie. Ďakujem socios, ktorí nás podporili. Rovnako ďakujem Riadiacej komisii za organizáciu volieb. Dnešný deň bol oslavou demokracie a barcelonismo."

"Ďakujem všetkým, ktorí nám pomáhali počas kampane. Je to najdlhšia kampaň v histórii a vy ste sa postarali o to, že sme mohli vyhrať. Bez našich kolegov z kandidátky by sa to nepodarilo. Zároveň by som chcel poďakovať ľuďom, ktorí sú s nami spriaznení, ale už nie sú medzi nami. Napríklad Johan Cruyff. On je inšpiráciou všetkých prijatých rozhodnutí. Ďakujem aj našim rodičom, vďaka ktorým sme sa stali socios."

"Ďakujem hráčom a hráčkam, ktorí bránia naše farby. Aj oni sa zúčastnili týchto volieb a zaslúžia si všetko. Ďakujem aj médiám za profesionálnu prácu počas celej kampane."

"Dnes uplynulo 20 rokov od Messiho debutu v infantil. A dnes prišiel zahlasovať vo voľbách spolu so svojim synom. Pre mňa je to znak toho, že miluje Barcelonu. Sme veľká rodina a najlepší hráč na svete miluje Barcelonu. Povzbudíme ho, aby zostal, pretože to všetci chceme. Všetci pôjdeme spoločne, aby sme čelili budúcim výzvam. Leží na nás veľká zodpovednosť, ale sme optimisti a myslíme na víťazstvá. Nechceme upadnúť do katastrofy. Barcelona bude opätovne v zdravej finančnej kondícii. Som presvedčený, že dosiahneme naše ciele a poradíme si s ťažkosťami."

"Socios musia aj naďalej zostať majiteľmi tohto veľkého klubu. Keď hovorím, že musíme držať všetci spolu, mám na mysli aj ostatných kandidátov. Prosím o potlesk pre Víctora Fonta, Toniho Freixu a ich tímy. Prosím všetkých barcelonistas, aby nemysleli len na to, čo Barcelona môže urobiť pre nich, ale aj na to, čo oni môžu urobiť pre Barcelonu. Najlepšie, čo môžeme pre Barcelonu urobiť, je milovať ju. Milujme Barcelonu viac, než kedykoľvek predtým. Visca el Barça i Visca Catalunya!"

zdroj: TV3 RAC1
foto: facebook

Diskusia

5 komentáre
2021-03-08 08:08:32
Joan, zober si do tímu aj Fonta a dostaňte nás tam, kam patríme! :)
2021-03-08 08:22:35
Ja si pockam na realne vysledky, take tie prazdne recicky mi prilis pripominaju nasich politikov. Financna situacia klubu je stale rovnaka