Víctor Font skončil vo voľbách prezidenta FC Barcelona na druhom mieste so ziskom 29,99% hlasov. Už po zverejnení výsledkov poskytol krátky rozhovor pre rádio RAC1.

"Nie je to výsledok, ktorý sme chceli a na ktorom sme pracovali. Sme však spokojní, že začínajú pribúdať správy o tom, ako by mala vyzerať Barcelona budúcnosti. Som smutný. Stali sa chyby a neisté veci. Pre mňa je však jasné, že to, čo som robil, malo zmysel."

"Pogratuloval som Laportovi k veľkému víťazstvu. Gratulujem aj Freixovi ku kampani, ktorá bola veľmi fair play. Situácia je veľmi ťažká a musíme sa zjednotiť. Dúfam, že aj ostatní kandidáti poskytnú aktíva, na ktoré sme vsadili. Dúfam, že Xavi sa vráti do Barcelony čo najskôr. Som presvedčený, že skôr či neskôr sa moja vízia zrealizuje."

"Z celého srdca ďakujem socios, ktorí uverili v Barcelonu budúcnosti. Zaslúži si to, aby sme spolupracovali a pohli sa jedným smerom. Dnes kandidáti dokázali pogratulovať prezidentovi a postaviť sa za neho. Fanúšikovia na to môžu byť hrdí."

"Naďalej som presvedčený, že Leo Messi môže zostať a zostane. Spoločne ho k tomu presvedčíme."

Výsledky volieb komentoval aj Toni Freixa, ktorý vo voľbách skončil na treťom mieste. Aj on však verí, že kandidáti na prezidenta budú spolupracovať pre dobro Barcelony.

"Musíme držať spolu, ako socio bude vždy stáť po boku nového prezidenta. Nevytvorím opozíciu."

"Som veľmi spokojný s vysokou účasťou. Rozhodujú socios, pre nich je Laporta prezidentom."

"Nie som dôležitý, som obyčajný socio k dispozícii Laportovi. Zo situácie, v ktorej sa nachádzame, sa môžeme dostať všetci spoločne. Želám Laportovi šťastie a dobré rozhodnutia."

"Nie som tu na to, aby som si zvýšil ego, chcem dať Barcelone svoje nápady a návrhy. Rešpektujem rozhodnutie socios. Som hrdý, že klub má nového prezidenta."

 

zdroj: RAC1
foto: sport.es

Diskusia

3 komentáre
2021-03-08 08:47:02
Font získal viac hlasov, než si väčšina myslela, že získa.
2021-03-08 09:28:25
čakajú nás ťažké časy, ale pevne verím že sa tej čiernej diery vyhrabeme...visca...