Joan Laporta je oficiálne opäť prezidentom FC Barcelona a teraz nadišiel čas na predstavenie jeho spolupracovníkov. Katalánsky denník Sport pripravil krátky popis ľudí, ktorí budú riadiť klub počas nasledujúceho funkčného obdobia.

Rafa Yuste

Podnikateľ, ktorý v rokoch 2006-2010 pôsobil v predchádzajúcom vedení Laportu. Patrí medzi najbližších kamarátom Laportu, bude zodpovedný za športové oddelenie.

Jaume Giró

Bývalý viceprezident pre ekonomické záležitosti. Má rozsiahle skúsenosti z pôsobenia napríklad v Gas Natural, La Caixa či Repsol, čo klubu veľmi pomôže.

Joan Ingaci Macia

K Laportovi sa pripojil v roku 2008. Bude dôležitou osobou pre klub v sociálnej sfére, napríklad z hľadiska kontaktu s fanklubmi. Má skúsenosti z bankového biznisu.

Josep Cubells

Pri Laportovi stál počas jeho prvej etapy v klube od roku 2003 do roku 2010. Vzdelaním je právnik, bude zodpovedný za basketbal a iné športové sekcie.

Elena Fort

V súčasnosti je to jediná žena vo vedení. Aj ona stála pri Laportovi v rokoch 2003 až 2010. Právnička špecializujúca sa na územné plánovanie.

Alfons Castro

Verný Laportovi od roku 2003. Známy podnikateľ v stavebníctve, vyznačuje sa svojou diskrétnosťou.

Xavier Puig

Konkurzný právnik, socio číslo 67 212. Laporta ho opisoval ako veľmi empatického človeka, veľmi rád ho mal aj Johan Cruyff.

Alfsonso Escudero

Podnikateľ z hotelierstva, známy z La Jonquery a Girony, kde bol aj prezidentom futbalového klubu. Bude zohrávať dôležitú úlohu v Nadácii Barcelony.

Aureli Mas

Laportovi ho odporúčal Xavier Sala i Martín. Podnikateľ v oblasti nehnuteľností, miluje mládežnícky futbal a predovšetkým La Masiu.

J. Maria Albert

Bol obchodným riaditeľom spoločnosti Media Markt. Laporta o ňom hovorí, že je "statočný, živý a extrovertný". Socio číslo 94 785. V súčasnosti je generálnym riaditeľom spoločnosti ErsaxTrade.

Xavier Barbaby

Developer, špecialista na obnoviteľné zdroje energie, má licenciu pilota. Socio číslo 98 973.

Miquel Camps

Je prezidentom spoločnosti Pimec Autónomos. Socio číslo 33 976. Zanietený cruyffista. Bude riaditeľom klubových zariadení.

Juli Guiu

Podnikateľ v hudobnom priemysle, majiteľ spoločnosti Clipper's. Je riaditeľom festivalu Cap Roig. Bude zodpovedný za marketingovú oblasť.

Joan Solé

Zubár so sídlom v Badalone, kde je veľmi dobre známy. Socio číslo 17 065.

Jordi Llauradó

Aj napriek svoju mladému veku je riaditeľom s piatym najnižším číslom socio: 19 501. Jeho otcom je Jaume Llauradó, podnikateľ v stavebníctve.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

11 komentáre
2021-03-08 11:16:02
Fuhh no očakával som menej podnikateľov a viacej skúsenosti v športe alee vidím ze si priviedol hlavne čo pozná..... hádam vie co robí...... Forca Barca
2021-03-08 11:18:16
Konecne zubar, klub je zachranen :D