Dnes v noci resp. ráno bol Joan Laporta ako nový prezident FC Barcelona hosťom v rádiu RAC1 či Catalunya Radio, kde porozprával o viacerých zaujímavých témach.

"Moje kontakty s futbalovými agentmi existujú už od dávna. Vieme, aká je situácia niektorých hráčov. Ak budú pre Barcelonu zaujímaví a bude existovať možnosť ich príchodu, tak to môžeme urobiť."

"Včerajší deň bol sviatkom pre barcelonismo."

"S Messim som o predĺžení zmluvy ešte nehovoril, ale včera mi pogratuloval k víťazstvu. Máme veľmi dobré vzťahy, som veľmi spokojný. Porozprávame sa. Keď sa ujmem vedenia, nechám vypracovať audit a uvidím, v akej sme finančnej situácii. Športová ponuka pre Lea bude určite veľmi konkurencieschopná. Fotografia hlasujúceho Lea bola najlepšou fotografiou dňa. Môže to znamenať, že Messi chce zostať. Nebudem však nič prezrádzať, chcem byť opatrný a nedávam ľuďom falošnú nádej. Gratuloval mi aj Jordi Alba a Gerard Piqué."

"Plánujeme, aby Mateu Alemany zaujal vysoké miesto v športovom riaditeľstve, aby reprezentoval Barcelonu v La Lige, v RFEF a medzinárodnom futbale. Chcel by som, aby bol prepojený s klubom, pretože si cením jeho vedomosti. Teraz sa všetko deje za pochodu. Chcem sa porozprávať so súčasným riaditeľstvom, pretože ak by boli potrebné zmeny, máme množstvo možností. Na začiatku budeme myslieť na nasledujúcu sezónu, ale situácia vo futbale je delikátna a do súčasnej sezóny vkladáme veľké nádeje. Musíme do hĺbky analyzovať odvádzanú prácu."

"Jordi Cruyff má platnú zmluvu v Číne."

"Dúfam v obrat proti PSG. Vždy som optimista. Vycestujeme tam so vztýčenými hlavami, nič nevylučujem. Postúpiť cez PSG bude ťažké, ale musíme súperiť s dôstojnosťou. V La Lige sme dva body za Atléticom, no máme jeden odohraný zápas viac. Súperi zakopávajú, budeme bojovať do konca, pretože v Barcelone neexistujú prechodné sezóny."

"Očakával som tak vysoké víťazstvo. Takéto správy sme dostávali počas kampane a ukázali sa ako správne."

"V Deň žien mi nikto nemusí vysvetľovať, čo je to boj za rovnosť. Video, ktoré sa objavilo, je vytrhnuté z kontextu, zjavne hovorí o niečom inom [Laporta sa odvoláva na video, na ktorom sa zdá, že hovorí s neplnoletým dievčaťom, aby mu zavolalo, keď bude mať 18 rokov. Neskôr sa ukázalo, že žena vo videu má 30 rokov a jej možné zamestnanie v Barcelone, keď bude plnoletá, bolo len žartom; pozn. red.]."

"Nechcem s nikým bojovať a pozerať sa do minulosti. Ak to bude potrebné, voči niektorým osobám vyvodíme príslušné dôsledky. Porozprávam sa s ľuďmi, ktorí sú zodpovední za Barçagate. Táto téma sa bude rozvíjať, pretože je dôležitá. Budeme brániť záujmy Barcelony."

"Hovoril som s celou Grada d'Aminació, ďakujem týmto fanúšikom, že vždy fandili mužstvu počas pandémie. Násilie je však hranicou."

"Porozprávam sa s La Ligou a katalánskymi orgánmi. Počítame s tým, že fanúšikovia sa na Camp Nou objavia už na jeseň. Dúfam, že sa tak stane čo najskôr."

"Mám dobrý osobný vzťah s Pepom Guardiolom, často spolu hovoríme. On má však platnú zmluvu."

"Nie je pravda, že som sa stretol s agentom Davida Alabu, nerozprávali sme sa o tom."

"Prvou vecou, ktorú musíme urobiť, je audit, ale najprv sa pozdravím so všetkými zamestnancami. V klube chýbalo vedenie, nakoniec bude možné prijať finálne rozhodnutia. Zrealizujeme náš plán s cieľom zabezpečiť, aby Barcelona bola opätovne v dobrej finančnej kondícii."

"Cryuff alebo Xavi? Nič nepotvrdzujem. Keď uvidíme, aká je situácia, urobíme rozhodnutia. V súčasnosti rešpektujem všetkých pracovníkov."

"Font? Neočakávam, že by sa k vedeniu pripojil niekto ďalší okrem už predstavených ľudí. Gesto jednoty? Nie, v tomto jednota nespočíva. Mám veľmi jasné predstavy a viem, čo mám robiť."

"Chcel by som, aby Barcelona mala nové Camp Nou, ktoré bude vzorom a symbolom, ktorý budú barcelonistas obdivovať. Aby sme oslávili 125. výročie klubu a mohli sledovať Lea, aby klub bol v dobrej finančnej situácii a aby sme získali jednu či dve Ligy Majstrov."

zdroj: sport.es mundodeportivo.es as.com marca.com
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2021-03-08 14:10:21
Barcelonské ženy valcujú všetko a majú neskutočný gólovy priemer... Ak by sa Laportovi podarilo ich zopár "prepašovať" do A mužstva, tak aby aj ta otočka proti PSG bola vysoko realna.

Veď už hráča s vrkočom máme predsa. Pchee, zapadli by jak nič...

Joan Joan, ty si šibal!
2021-03-08 14:54:21
Som zvedavý kto bude športový riaditeľ. Dúfam že Puyol alebo Overmars.