Mauricio Pochettino, tréner PSG, poskytol rozhovor pre AFP. Hoci Parížania majú veľmi blízko k postupu, tréner zostáva opatrný.

"Zabojujeme zo všetkých síl o výhru v Lige Majstrov. Výhra nad Barcelonou chutí výnimočne. Nie som však fanúšikom Espanyolu, ktorý prekračuje hranice. Chceme vyhrať pre PSG, pre našich futbalistov, fanúšikov a pre seba."

"Minulosť nemá vplyv. Prišli sme sem bez predsudkov, tie len zvyšujú negatívne myslenie. Ak sa sústredíte na minulosť, obmedzuje to možnosti do budúcnosti. V PSG sú však spomienky na rok 2017 stále prítomné. My však máme novú energiu a veríme, že máme potenciál, aby sme zabojovali o Ligu Majstrov. Vo futbale vám sebavedomie pomáha priblížiť sa k víťazstvu."

"Samozrejme, že našou ambíciou je víťazstvo v Lige Majstrov. Chce to veľa klubov, ale nie je to také jednoduché. Uvedomujeme si našu zodpovednosť a budeme bojovať."

"S Tottenhamom som postúpil do finále po piatich rokoch práce, vytvorili sme štruktúru, ktorá nám to umožnila. Zároveň sme jeden rok neuskutočňovali prestupy. V Paríži som jeden mesiac a je to veľký rozdiel. V posledný rokoch tu bol iný projekt, teraz sa zaoberáme tým ako vytvoriť svoj vlastný. Aj práca je iná, než v Tottenhame, no cieľ je rovnaký - vyhrávanie."

"Som rád, že každé ráno môžem ísť na tréning, byť s hráčmi, snažiť sa zlepšovať. Motivuje ma to. Možnože mám ešte väčšiu motiváciu trénovať ako hrať. Veríme v prípravu, v budovanie formy. Motivácia, koncentrácia - budujú sa dennodenne."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-03-08 19:58:38
Ak sa v zápase v psg stane zázrak a nebodaj pôjdeme ďalej tak pochybujem že bude aj na druhý deň taký motivovaný a bude trénovať ??
2021-03-08 20:26:00
Možno sme taký dobrý, že tie debakel robíme naschvál nech je radosť :D