8. marec bude pre fanúšikov FC Barcelona ešte veľmi dlho výnimočným dňom. V tento deň v roku 2017 totiž Katalánci vyhrali nad PSG na Camp Nou 6:1 a postúpili do štvrťfinále Ligy Majstrov. Tento zápas je odvtedy známy ako remontada.

Francúzska tlač teraz varuje Parížanov pred stredajšou odvetou, v ktorej budú rovnako favoritom. Nemôžu však súpera podceniť, pretože v minulosti mali s odvetnými zápasmi neraz problém. France Football píše, že napríklad Marco Verratti sa na tento zápas bude musieť psychicky pripraviť. Dokonca aj Mauricio Pochettino priznal, že v Paríži stále pamätajú na fiasko z Camp Nou spred štyroch rokov, ale zdôraznil, že nie je možné sa sústrediť len na negatívnu minulosť.

Denník Le Parisien včera oslavoval to, že zápas povedie rozhodca Anthony Taylor. Opísal ho ako 'šťastný amulet' pre PSG, pretože mužstvo nikdy neprehralo zápas, ktorý tento rozhodca pískal. Argumentoval tiež,  že od 8. marca 2017 má PSG obavy z delegovaných rozhodcov, pretože Deniz Aytekin 'pískal proti Parížanom'. Okrem fiaska s Barcelonou má však PSG v pamäti aj prehru s Manchestrom United z roku 2019, hoci Angličanom v mužstve chýbalo množstvo hráčov. L'Equipe vtedy mužstvo PSG označilo za 'špecialistu na prehrávanie'.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
Marian Premium
2021-03-09 07:57:09
Ak sa zraní na rozcvičke pred zápasom Mbappé, naše šance stúpnu. Ináč aj optimista ako ja musí rátať s tým, že postúpiť bude mimoriadne náročné až pravdepodobne nemožné. Ale tak sme to cítili aj pred remontadou 2017. A ako to dopadlo, vieme.
2021-03-09 08:38:56
Dufam, ze ta specializacia PSG vydrzi aj v stredu :)