Tréner Paris Saint-Germain absolvoval tlačovú konferenciu pred dnešným zápasom s Barcelonou. Pochettino sa vyhýbal odpovedi na otázky o budúcnosti Messiho či Mbappého.

Slávna remontada

"Je to minulosť. Veci, ktoré sa stali pred začiatkom môjho pôsobenia, na nás nemajú vplyv. Vieme, že ak chceme postúpiť, musíme vyhrať. To bude náš cieľ od prvej minúty."

Laporta verí v obrat

"V prvom rade blahoželám Joanovi, pretože ho osobne veľmi dobre poznám. Vo futbale je najdôležitejšia viera a optimizmus. V skutočnosti musíme vyhrať, o tom sme hovorili. Vieme, že Barcelona je skvelé mužstvo a príprava na tento zápas je veľmi dôležitá."

Predĺženie zmluvy s Mbappem

"O to sa stará klub, obe strany musia dospieť k dohode. My sa sústredíme na naše ciele."

Začiatok zápasu

"Bude veľmi dôležitý pre obe mužstvá, ale neskôr stále zostáva veľa času. Vieme, že čelíme skvelým hráčom a trénerovi. Pred nami je ťažký zápas. Vo futbale je najdôležitejšia koncentrácia a vedieť to, že začíname od 0:0 a chceme vyhrať. Taká je naša mentalita."

Zraz

"Pracujem tu dva mesiace a včera sme sa rozhodli, že všetci zorganizujeme zraz a prespíme v hoteli. Bolo to nevyhnutné, ale nie vždy to takto bude. Všetci sme sa zhodli a prijali sme najlepšie rozhodnutie pre všetkých. Myslíme si, že to mužstvu môže pomôcť."

Očakávania

"Barcelona je veľmi dobrá, ale my závisíme od seba a od toho, čo budeme schopní ukázať."

Absencia Neymara

"Nie je to rozhodnutie, jeho zdravotný stav mu neumožňuje, aby bol na zápas plne pripravený. Taká je realita. Vynaložil veľké úsilie, aby sa na tento zápas vrátil. Všetci sme sa snažili. Neymara vždy motivuje možnosť pomôcť mužstvu. Je to pre neho ťažké, ale určite sa onedlho vráti."

Messi v PSG a Mbappého plat na úrovni Neymara

"Čo sú toto za otázky. Neviem na nich odpovedať. Nebudem hovoriť na tému iných klubov, sústredíme sa na zápas. Možno po skončení sezóny porozprávam niečo na káve. Som úprimný, nebudem tu rozprávať frázy."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-03-10 09:56:36
Musíme na nich vlietnuť, tu neni iná možnosť. Buď alebo, ťukať si to okolo polky nemá zmysel. Výhodou môže byť, že musíme dať tak či tak 4 góly, takže máme "náskok" 1 gól - tzn, ak dostaneme 1, nič sa na našich cieloch nemení, akurat by sa šlo do predlženia. Takže za mňa dnes ideálna taktika max ofenzíva a pressing od začiatku. A dufať, že sa Mbappe blbo vyspal.
2021-03-10 10:56:11
Ak si premietnem znova prvy zapas, ktory mohol skoncit o 3-4 goly horsie, ako si Veratti v zalohe a Mbappe v utoku robili doslova co chceli, bude pre mna 3-0 prijatelny vysledok.... a ak nastupi Busquets, tak to bude super vysledok... zial, momentalne je PSG uplne inde.