Paris Saint-Germain mal vo odvete osemfinále veľké problémy s veľmi dobrou hrou Barcelony najmä v prvom polčase. Nebyť mizernej efektivity Kataláncov, Parížania sa mohli strachovať o postup do ďalšej fázy. V druhom polčase sa hra vyrovnala a španielske médiá píšu, že je to predovšetkým zásluha Mauricia Pochettina.

Barcelona v prvom polčase zasypala Keylora Navasa v bránke domácich množstvom striel. Opta, ktorá zbiera štatistiky od sezóny 2003/2004, informuje, že prvýkrát v histórii Ligy Majstrov sa stalo, aby niektoré mužstvo v prvom polčase vyslalo na bránu súpera až 9 presných striel. Pochettino s takýmto obrazom hry nebol samozrejme spokojný a po zápase to komentoval nasledovne: "Neboli sme agresívni, strácali sme priveľa lôpt. Po prestávke sa nám podarilo zmeniť niekoľko vecí. Nie sme spokojní so začiatkom stretnutia," uviedol.

Polčasový rozhovor trénera s hráčmi priniesol ovocie, pretože PSG si v druhom polčase viedol oveľa lepšie. Čo také tréner Pochettino svojim zverencom povedal? "Nebudeme prezrádzať naše tajomstvá, ale Pochettinov prejav bol intenzívny. Ukázal nám niekoľko delikátnych momentov a chýb v obrane. Na základe videa nás požiadal o väčšiu angažovanosť. To urobilo rozdiel," povedal Marquinhos po skončení odvety. Celý trénerský štáb v prvom polčase pracoval a pripravil video s chybami, ktoré bolo ukázané hráčom. Pochettino podľa médií vošiel do šatne veľmi nervózny a obvinil hráčov, že im chýba zodpovedajúci postoj v hre bez lopty. Ako je vidieť, nakoniec to prinieslo očakávaný efekt.

zdroj: marca.com sport.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-03-12 09:00:36
no a niečo takéto by sme potrebovali možno aj my niekedy ?
2021-03-12 09:24:09
Jim pomohl hodně ten Diallo