Tréner FC Barcelona na dnešnej tlačovej konferencii pred zápasom s Huescou zdôraznil, že Barcelona sa musí sústrediť na seba a myslieť len na nasledujúci zápas. Holanďan pochválil svojich hráčov za zlepšenú hru a veľké nasadenie.

[Marc Brau, Barça TV] Máte možnosť stiahnuť náskok Atlética na 4 body. Ako sa cítite? Je to šanca, na ktorú ste čakali?

"Sme na tom dobre, máme veľkú túžbu. Hráme ako poslední, v pondelok večer a teda poznáme všetky výsledky. Vieme, že ak chceme bojovať o víťazstvo, musíme vyhrať. To je náš hlavný cieľ. Musíme byť koncentrovaní a pripravení. Výsledky ukazujú, že ľahké zápasy neexistujú."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Stretol si sa s Joanom Laportom? Aké sú tvoje pocity? Si už presvedčený o tom, že s tebou počíta?

"S prezidentom som veľa nehovoril, všetko ešte musí byť oficiálne potvrdené. Na ceste do Paríža sme v krátkosti hovorili o mnohých veciach, musíme sa stretnúť na dlhšie. Toto ale nie je moment na to, aby sme sa rozprávali o interných záležitostiach klubu."

[Marta Ramon, RAC1] Messi a De Jong sú len jednu kartu od suspendácie a na budúci týždeň hráte na Anoeta. Zvažuješ, že ich budeš nejakým spôsobom chrániť?

"Vieme, že obaja sú krok od suspendácie, ale to nie je moment, aby sme na to mysleli. Nemyslím si, že by zajtrajší zápas bol ľahší od toho ďalšieho. V každom zápase závisíme od seba. Musíme byť pripravení a sústredení. Najdôležitejší je vždy ten najbližší zápas."

[Santi Ovalle, Cadena SER] Myslíš si, že nastal okamih, keď ste bližšie k boju o titul?

"Najprv musíme vyhrať nad Huescou, to je najdôležitejšie. Znižujeme však stratu, to ukazuje, že sme sa zlepšili a že žiadnemu tímu sa nevyhráva ľahko. Mužstvá zospodu bojujú o záchranu a iné o poháre a ďalšie veci. Musíme ísť zápas za zápasom, tak ako doteraz. Vieme, že sa nemôžeme pomýliť, pretože Atlético je silné a Real v súčasnosti tiež."

[Manuel Oliveros, Cadena COPE] Čo si myslíš o komentári Nagelsmanna, ktorý na otázku o možnosti trénovania Barcelony povedal, že ťa rešpektuje a máš platnú zmluvu?

"Myslím si, že je to veľmi dobrá reakcia. Zároveň to nie je nijako zvlášť zaujímavé, pretože ak by som sa mal vyjadrovať k menám, ktoré vyťahujú novinári... Je to záležitosť tlače, je potrebné vyplniť strany v novinách, nie je to jednoduché. Ja som tréner, mám zmluvu a musíme napredovať."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Myslíš si pri pohľade na rozvoj mladých hráčov, že s niekoľkými vylepšeniami môže mať Barcelona do budúcnosti veľké nádeje?

"Áno, pred týmto tímom je veľká budúcnosť. Máme veľkú kvalitu, zmenili sme sa, je to vidieť. Vydali sme sa na cestu, ktorá sa ešte neskončila. Veľa sa hovorí o mladých, ale je potrebné zdôrazniť aj schopnosti, oddanosť a energiu veteránov ako Alba, Busquets, Messi, Piqué či Roberto."

[German García, Radio Nacional] Zdá sa, že v lige ste teraz práve vy v najlepšej forme. Máte práve vy v súčasnosti najväčšiu perspektívu na zisk titulu?

"Zdá sa, že áno, ale zo skúsenosti vieme, že udržať si takýto rytmus a kvalitu nie je jednoduché. Musíme ísť zápas za zápasom. Dnes svieti slnko, zajtra môže pršať. Musíme byť pokorní a ísť po našej ceste, sústrediť sa na seba. Každé mužstvo má úpadky formy. Ten, kto ich má najmenej, vyhrá titul."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Je teraz šatňa mimoriadne motivovaná? Aké sú vaše dojmy po zakopnutí Atlética?

"Netreba sa pozerať na iných, pred nami je náš zápas. Musíme začať od seba. Hráči sú angažovaní už dlhší čas, nie kvôli výsledkom súperov. Všetci chcú hrať a zranení túžia po návrate. Na ihrisku je vidieť našu energiu a fyzickú prípravu. Veľmi sme sa zlepšili v hre bez lopty. Zajtra nás čaká ťažký zápas. Huesca je v tabuľke dole, ale vidiel som jej posledné zápasy a nebude to jednoduché."

[Joan Poqui, Mundo Deportivo] Čakal si pred mesiacom a pol to, že teraz budete na Atlético strácať možno len 4 body?

"Vždy som hovoril, že sezóna je dlhá. Atlético v prvej polovici sezóny získalo množstvo bodov, bolo veľmi efektívne. My sme od prehry s Cádizom získali množstvo bodov, zlepšili sme sa. Budeme bojovať do posledného kola."

[Adrian Fernández, Sport] Bol pre vás víkend bez zápasu čudný? Ako to môže ovplyvniť vašu hru v pondelok, keďže ste v tento deň nehrali už 10 rokov?

"Je pravda, že je to trochu čudné. Pondelok večer, to nie je čas na futbal, ale akceptujeme to. Mali sme dva dni voľna a oddýchli sme si. Včera sa hráči vrátili s veľkou túžbou."

[Anais Marti, La Vanguardia] Čo si povedal hráčom pred koncovkou sezóny?

"Ide skôr o náš spôsob práce od prvého dňa. Toto nie je jediný odkaz. Zlepšili sme sa fyzicky, máme veľkú túžbu. S novým trénerom sa nedá urobiť všetko za dva týždne. Mal som čas a zlepšili sme sa. Hráči sú s prácou spokojní. Vieme, že musíme naďalej pracovať, aby sme si udržali úroveň."

[Joan Domenech, El Periódico] Je Barcelona, po ktorej túžiš, tá z Paríža, ale s gólmi?

"Áno, je to maximum, o čo môžem hráčov žiadať. Hrali sme proti silnému súperovi na jeho štadióne. Efektivita je otázka času. V tejto sezóne sme zbytočne strácali body z dôvodu nedostatočnej efektivity. Bolo mi povedané, že aj v zápase 6:1 s PSG nemala Barcelona toľko šancí, čo my naposledy."

[Ara] Vidíš Frenkieho de Jonga v najbližšej budúcnosti ako lídra Barcelony?

"Áno, podľa mňa tu zostane mnoho rokov. V porovnaní s predchádzajúcou sezónou sa veľmi zlepšil. Cíti sa viac zodpovedný za svoju budúcnosť. Je mladý, ale berie na seba čoraz väčšiu zodpovednosť. Je cudzincom, takže musí robiť rozdiel. Barcelona kupovala zvyčajne skúsenejších hráčov. Frenkie hrá skvelú sezónu, nemôžem ho žiadať o viac."

[Francesc Latorre, TV3] Je možné, že Jordi Cryuff sa onedlho stane športovým riaditeľom. Čo si o tom myslíš? Hovoril si s ním?

"Nemôžem povedať veľa, to je vec klubu, prezident musí rozhodnúť o svojom tíme. Jordiho poznám dobre, určite môže byť kandidátom. Ale na túto tému som sa s ním nerozprával."

[Jordi Blanco, ESPN] Ak porazíte Huescu, na Atlético stiahnete 9 bodov v 10. zápasoch. Sú vaši súperi teraz mimo formu a musíte to využiť?

"Nerád hovorím o súperoch, musíme sa pozerať na seba. Sme v dobrej forme, ale je tu ešte zajtrajší zápas. V hre Atlética nevidím veľké zhoršenie. Včera mohlo vyhrať, ale aj Getafe malo dobré šance, hoci hralo v desiatich. Aj nám sa to prihodilo."

[Jamie Easton, BeIN Sports USA] Messi sa zajtra môže vyrovnať Xavimu v počte odohraných zápasov za Barcelonu. Čo to znamená pre klub? Dokáže to niekto niekedy zopakovať?

"Je to neuveriteľné číslo. Zároveň to ukazuje, čo Xavi urobil pre klub. Messi je veľmi dôležitý, jeho góly, zápasy, hetriky, tituly... Dúfam, že s ním budeme vyhrávať aj naďalej."

zdroj: BarçaTV+
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2021-03-14 15:15:11
Tu fotku myslite vazne ? Jedna vec je pisat clanky tak aby zaujali co najviac ludi a druha zneuzivat zdravotny stav cloveka na to aby clanok zaujal a co najviac ludi na neho kliklo.
2021-03-14 15:19:14
Ta fotka je maximalne nemoralna