Tréner FC Barcelona sa vyjadril k výhre na Huescou na tlačovej konferencii po zápase, kde komentoval aj to, že Messi vyrovnal rekord Xaviho Hernándeza v počte odohraných zápasov za Barcelonu.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Ako hodnotíš dnešný zápas?

"Odohrali sme dobrý zápas, s mojimi hráčmi som spokojný. Rýchlo sme strelili 2 góly, v prvom polčase sme hrali vysoko a získavali sme lopty na polovici súpera. V druhom polčase sme už neboli tak vytiahnutí, ale z celkového pohľadu to bol v našom podaní dobrý zápas."

[Marta Ramón, RAC1] Už dlhé týždne hovoríš, že liga je dlhá a budete bojovať o víťazstvo. Dnes ste sa dostali už len na 4 body za Atlético. Aký odkaz chceš uviesť v momente, keď je cieľ tak blízko ako nikdy predtým v tejto sezóne?

"Áno, vždy som hovoril, že táto súťaž je dlhá. Po tom ako sme strácali body v úvodnej fáze ligy, tak sme zareagovali správnym spôsobom. Hráči si veria a aj v to, že naďalej môžeme bojovať o titul. Samozrejme, že si už nemôžeme dovoliť zakopnutia, pretože predtým sa ich prihodilo veľa."

[Adria Albets, Cadena SER] Po rozhodnutí rozhodcu v prípade pokutového kopu si bol nahnevaný. Presvedčilo ťa vysvetlenie rozhodcu, prečo si situáciu neoveril na monitore?

"Áno, celá akcia trvala asi 4 minúty, preto VAR zasiahol. A ak sa tak stalo, nemohol to byť pokutový kop, pretože všetci videli, že Marca sa hráča Huescy nedotkol. Nechápem, ako sa v takejto situácii môže odpískať pokutový kop."

[Helena Condis, Cadena COPE] Leo Messi dnes dosiahol ďalší míľnik a k tomu strelil 2 góly. Čo nám k tomu môžeš povedať?

"Ťažko povedať niečo nové. Na tak vysokej úrovni hrá už roky, v nedeľu predbehne Xaviho čo sa týka počtu odohraných zápasov. Je to najdôležitejší hráč v histórii Barcelony a som rád, že je po celý čas s nami."

[Víctor Lozano, Onda Cero] Na Atlético strácate už len 4 body a hráte s ním na Camp Nou. V čom spočíva tak radikálna zmena situácie v posledných týždňoch?

"Myslím si, že sme zlepšili niektoré aspekty. V poslednom čase máme lepšiu efektivitu a nerobíme toľko individuálnych chýb. Mužstvo si verí a systém s trojicou obrancov posilnil obranu. Kvalitu našich hráčov využívame na maximum."

[Francesc Latorre, TV3] V lige ste neprehrali už 3 mesiace a Simeone nedávno povedal, že do konca sezóny vás nikto ani neporazí. Myslíš si, že je to možné?

"Bude to mimoriadne náročné, pretože pred nami sú ešte ťažké zápasy proti náročným rivalom. Samozrejme, že všetko záleží od nás samotných a od toho, či si udržíme súčasnú úroveň. V nedeľu hráme ťažký zápas na výjazde, ale ani naši súperi nemajú ľahkých protivníkov. Ak nehráte dobre, tak potom môžete stratiť body."

[Bruno Balleste, Barça TV] Dnes mal dôvody na úsmev aj Oscar Mingueza, strelil svoj prvý gól. Čo môžeš povedať o ňom a o iných mladých hráčoch v tíme?

"Áno, rozvoj Oscara je veľmi dobrý. Hrá veľa a dokazuje, že môže hrávať na viacerých pozíciách. Dnes strelil gól, pre neho je určite dôležitý. Pedri bol na druhej strane povolaný do reprezentácie Španielska. Mladí hráči v mužstve sa dobre rozvíjajú a Barcelona potrebuje ďalšie zmeny. Je dobré, že hráči ako Messi, Busquets či Alba pomáhajú a majú dobrý vplyv na mužstvo. Musíme v tom pokračovať."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2021-03-16 08:45:28
Ďakujeme Koeman za to čo si tu vybudoval a verím, že ďalšiu sezónu už budeme s poriadnym hrotom a pôjdeme si po všetko.. Visca Barca <3
2021-03-16 08:53:27
S rozhodcom tá jedenástka bola blbosť a to nebola jedna chyba. Krošláka u nás za toto roztrhali na kusy. Koeman niektorých mladíkov do úmoru presadzuje /Trincao, Moriba/ a o iných ani nebrnkne.