Tréner Španielska dnes absolvoval tlačovú konferenciu pred zápasom proti Gruzínsku. Počas nej sa vyjadril aj k niektorým témam súvisiacich s Barcelonou.

Gruzínsko

"O tejto reprezentácii nemáme veľa informácií, pretože pod vedením nového trénera odohrala len jeden zápas. Radi hrajú s loptou, ale intenzívne aj bránia. Možnože to bude zápas podobný tomu s Gréckom. Uvidíme po úvodnom hvizde."

Analýza stretnutia s Gréckom

"Urobili sme 40 nevynútených chýb, chyby po bežných prihrávkach. Naši hráči sa zvyčajne takto nemýlia. Môžeme zlepšiť pozičnú hru a postoj súvisiaci s taktikou. Na prístup hráčov som veľmi hrdý. Zápas s Gréckom bol najlepší v mojej kariére z pohľadu defenzívy. Súper nezaznamenal ani jednu presnú strelu. Je to veľmi pozitívna správa, že sme sa na zápas proti Grécku tak namotivovali v defenzíve. Po analýze tohto zápasu som nastavený veľmi pozitívne. Grécko si nevytvorilo ani jednu šancu. Je pravda, že je potrebné zlepšiť ofenzívnu hru v zápasoch proti mužstvám, ktoré sa uzatvárajú, ale nebolo to jednoduché ani v Barcelone s tridente v zostave, takže to nebude ľahké v žiadnom tíme."

Dobré spomienky na štadión v Tbilisi po víťazstve v Superpohári s Barcelonou

"Mám veľmi dobré spomienky z Európskeho superpohára po víťazstve s Barcelonou vo finále nad Sevillou. Dúfam, že teraz získame ďalšie víťazstvo, ale určite nás to niečo bude stáť."

Je potrebné častejšie útočiť po krídlach?

"Je potrebné útočiť viac krajmi, než stredom, strieľať z o niečo väčšej diaľky a rýchlo operovať s loptou. Útočenie po krídlach je jednou z možností, ale nemôžeme zabúdať ani na útoky stredom."

Je potrebné hráčov po zápase s Gréckom motivovať viac, aby ešte nemysleli na hru v kluboch?

"Z toho, čo vidím, sledujúc postoj hráčov, veľmi chcú zahrať na Majstrovstvách Európy vo farbách Španielska. Všetci sme očakávali, že si vytvoríme vyšší počet gólových príležitostí a zvíťazíme. Musíme sa však pripraviť na nasledujúci zápas."

Boli hráči v útoku slabší kvôli tomu, že vynaložili veľké úsilie v obrane, kde boli takmer dokonalí?

"Musíme hľadať rovnováhu medzi obranou a útokom. Musíme brániť s jedenástimi hráčmi a útočiť s jedenástimi hráčmi. Určite nebudeme brániť so šiestimi hráčmi. Možnože niektorí hráči musia vniesť viac do útoku."

zdroj: as.com marca.com mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-03-27 22:29:02
Puigova kariera ktera jeste ani nezacala jde ke dnu. Za chvili to bude znamy barcelonsky tulak v gumovych sandalech a prochcanych teplakach. Za trochu nejlevnejsiho vina bude vypravet o tom jak kdysi odehral dobry polocas proti Juventusu, jak mel souzeno byt nejlepsi ale nejakou nahodou si toho uz 4 treneri nevsimli.