Španielske médiá dnes predstavili prvé zmeny na riadiacich pozíciách po tom, čo moc v klube prevzal Joan Laporta. Z Barcelony by mali odísť Gómez Ponti, Albert Soler, Patrick Kluivert a ďalší. Bývalý kapitán Dream Teamu môže nahradiť Holanďana vo funkcii riaditeľa mládežníckeho futbalu.

Katalánske rádio RAC1 informuje, že so svojimi pozíciami sa rozlúčia Roman Gómez Ponti ako vedúci právneho oddelenia a Albert Soler, šéf profesionálnych sekcií v klube. Prvý z nich pracoval v klube od roku 2010 a nedávno patril medzi štyri osoby (spolu s Bartomeuom, Masferrerom a Grauom), ktorých vypočula katalánska polícia v rámci vyšetrovania aféry Barçagate. V minulosti bol kritizovaný za nedostatočne diplomatické vyjadrenia voči katalánskej vláde a katalánsky denník Sport získal prístup ku kritickým príspevkom na sociálnych sieťach o Johanovi Cruyffovi a Joanovi Laportovi.

Soler v Barcelone pôsobil od roku 2014, keď začal pracovať ako riaditeľ pre inštitucionálne vzťahy. V roku 2015 sa stal šéfom všetkých športových sekcií a od roku 2017 bol z jeho kompetencií vyradený futbal a dohliadal už len na basketbal, hádzanú, futsal a hokejbal. Hovorí sa, že Soler ako bývalý politik môže kandidovať na post prezidenta Vysokej rady pre šport.

Dočasnými náhradníkmi za Pontiho a Solera budú Cristina Belloqueu a Oscar Grau. Osoba generálneho riaditeľa vzbudzuje veľké kontroverzie kvôli tomu, že mohla zohrávať istú úlohu v afére Barçagate a zároveň počas vlády Bartomeua zastávala veľmi dôležitú pozíciu. Niektoré médiá v každom prípade naznačujú, že Laporta a jeho ľudia ocenili prácu Graua. Generálnym riaditeľom sa stane Ferran Reverter, ale jeho zmluva s MediaMarkt je platná do 30. júna. Madridský denník AS tvrdí, že Reverter v klube už pracuje, hoci oficiálne bude jeho príchod potvrdený až v júli.

Nový riaditeľ mládežníckeho futbalu

S Barcelonou sa lúčia nielen Ponti a Soler. Albert Roque z denníka Sport informuje, že zmeny sa dotknú aj Patricka Kluiverta. Holanďan je riaditeľom mládežníckeho futbalu od roku 2019, no stoličku si udrží len do konca júna, kedy mu vyprší platnosť zmluvy. Kluiverta má nahradiť José Ramon Alexanko, hoci nejde o potvrdenú informáciu. Bývalý kapitán Dream Teamu Johana Cruyffa po skončení kariéry pracoval v mládežníckom futbale Barcelony počas prvého funkčného obdobia Joana Laportu a neskôr bol aj riaditeľom Valencie. Mundo Deportivo nevylučuje, že Kluivert nakoniec zostane v klube. Bývalého útočníka sa pýtali, či by sa cítil dobre aj na inej pozícii v klube, bližšie k prvému tímu. Gerard Romero na druhej strane uviedol, že v klube zostanú iní koordinátori mládežníckeho futbalu - Jordi Roura a Aureli Altimira.

Ďalšie zmeny môžeme očakávať v klubových kanceláriách. Laporta má predstaviť organizačnú štruktúru v apríli, ale je možné, že nebude kompletná. Víctor Navaro z Cadena COPE uvádza, že niektoré témy sú komplikované z dôvodu uzatvorených zmlúv a to sa týka ako osôb, ktoré sa majú k Barcelone pripojiť, tak aj tých, ktoré majú klub opustiť. Barcelona sa chce vyhnúť súdnym sporom či nutnosti uhradiť odškodné.

zdroj: RAC1 sport.es mundodeportivo.es as.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.