Jedným z hráčov, ktorí v tejto sezóne v Barcelone B podávajú dobré výkony, je aj Nico González. Denník La Voz de Galicia uvádza, že Španiel urobil veľký dojem na Ronalda Koemana, ktorý pozorne sleduje jeho vývoj.

Barcelona B odštartovala predchádzajúcu predsezónnu prípravu tréningovým zápasom s niekoľkými hráčmi juvenil. Zápas naživo sledoval aj Koeman, ktorého čoskoro upútal jeden z hráčov. "Kto je ten blondiak?" opýtal sa. "Nico González z juvenil, Franov syn," odpovedal jeden z predstaviteľov klubu. "Franov syn z Deportiva?" vyzvedal tréner prvého tímu. Tréner odvtedy na Nica nezabudol a ani na jeho hru.

Prešlo pol roka a stredopoliar už pravidelne nastupuje za rezervu. Tréner prvého tímu sa na neho často pýta, hoci ho ešte nepovolal na žiadny zápas. Príčinou je fakt, že zmluva mladíkovi končí už 30. júna tohto roku a v Barcelone je nepísaným pravidlom, že hráči, ktorým končí zmluva sa do prvého tímu nepovolávajú. La Voz de Galicia informuje, že González by mohol čoskoro predĺžiť zmluvu, pretože klub má konečne nového prezidenta.

Nico hrá skvelú sezónu a to nezostalo bez povšimnutia aj v iných kluboch v Anglicku, Nemecku a Holandsku. Ponuky nechýbajú, no hráč je pokojný. 186 cm vysoký záložník má skvelú techniku a v hre je odvážny. V Barcelone B odohral 17 zápasov, z toho v 13. sa objavil od začiatku. Dokopy nazbieral 1167 minút. Španiel je typickou šestkou a v klube sa o ňom hovorí ako o prirodzenom nástupcovi Busquetsa. Nico má skvelý výber miesta, plynulo vyváža loptu a niekedy dribluje aj vo vlastnom pokutovom území. Okrem toho dokáže vystreliť a má skvelú víziu hry. González nedávno oslávil 19 rokov a hral už aj za mládežnícku reprezentáciu Španielska.

zdroj: La Voz de Galicia
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
Erikseman Premium
2021-03-30 20:10:23
Nico hra za béčko naozaj dobre, urcite by som mu dal šancu v dalsej sezone, vedel by som si ho predstaviť ako náhradu za Busiho
2021-03-30 21:18:08
A toto je presne to, že v La Masii mame veľa kvalitných hráčov, ktorí keď budú dostavať šancu, môžeme mat kvalitne vystarane. Preto som zato, aby sa priviedol kvalitný hrot svetovej kvality a zvyšné pozície postupne dopĺňať z La Masie.