Gerard Piqué poskytol rozhovor pre televíziu TV3, v ktorom porozprával o svojej rehabilitácii, prístupu k víťazstvám či prehrám a vyjadril sa aj k prezidentským voľbám v Barcelone.

Význam prehier a výhier

"Ak vyhráte, znamená to, že ste niečo dosiahli - športové víťazstvo, triumf v osobnom živote. Môže vás to stáť veľa alebo málo. Učíte sa tým, že súťažíte. Od detstva vás učia súťažiť a zabávať sa. Je potrebné nájsť rovnováhu medzí vyhrávaním a šťastím. Neskôr to zavediete aj do svojho profesionálneho života. Môj otec nechcel, aby som bol posadnutý vyhrávaním. Bol náročný, ale nebol som povinný len vyhrávať. Ľahšie je vedieť vyhrávať, než prehrávať, hoci obe tieto veci sú veľmi komplikované. Odmalička nás učia rešpektovať ostatných, ale potom to musíte zaviesť aj do praxe. Či vyhrávate, či prehrávate, musíte byť gentleman."

Najhoršia prehra

"Zažili sme bolestivé prehry. Nikdy som však nepatril medzi tých, ktorí prídu do šatne a so všetkým hádžu o zem. Možnože jedna z tých najhorších prehier bola tá v Liverpoole. Bolo to ťažké vzhľadom na výsledok z prvého zápasu. Na niečo také nie ste nikdy pripravení. V živote vo všeobecnosti častejšie prehrávate, než vyhrávate."

Najväčší triumf

"Každá Liga Majstrov. Aj Majstrovstvá sveta, pretože predtým sa nám túto trofej nepodarilo vyhrať. Vďaka tomuto úspechu si budeme navždy pamätať 23 hráčov z tohto šampionátu. Vyhrávanie je skvelé, ale najdôležitejšie je zažiť to. Tituly sú super, ale najdôležitejšia je cesta k nim."

Zápasy počas pandémie

"Chýbajú nám fanúšikovia. Emócie publika sú veľmi dôležité, ako pri víťazstvách, tak pri prehrách. Súperíte pre fanúšikov a v čase pandémie si to uvedomujete. Teraz sa niekedy cítite ako na tréningu, zmenilo sa veľa."

Prezident Barcelony

"Počas tejto volebnej kampane som sa mohol vžiť do toho procesu, najmä počas debát a vtedy, keď hovorili o projektoch, pretože cítim, že o Barcelone mám veľa informácií a chcel som vidieť ako sa to robí. Bol slušný súboj. Dúfam, že Laporta naplní svoj mandát a som presvedčený, že to urobí veľmi dobre. Ale neviem, či sa v budúcnosti stanem prezidentom. Naďalej sa cítim ako hráč a dobre sa bavím."

Podnikanie

"Vždy potrebujem výzvy. Nevstúpil som do sveta podnikania, aby som zarábal peniaze. Povzbudí to, ale najlepšie je zbieranie skúseností, spoznávanie ľudí, iných kultúr, cestovanie, či zdieľať nápady s ostatnými... Vďaka tomu sa ako človek stávate lepším. Je to na nezaplatenie. Dokonca aj keď veľa vyhrávate, vždy máte nové výzvy."

Sebadôvera

"Nálada a sebavedomie majú veľký vplyv na víťazstvá. Talent je základom pre súperenie na najvyššej úrovni, ale iné aspekty pridajú niečo navyše. Zmena je brutálna v prípade hráča, ktorý si veľmi verí."

Konkurencieschopnosť

"Stretol som sa s mnohými konkurencieschopnými hráčmi. Leo je jedným z nich. Sú ľudia, ktorí zle nesú prehry, je to niečo vrodené. Každý je iný a musíme prijať samých seba takých, akí sme."

El Clásico

"Pokúsim sa byť pripravený na zápas proti Realu. Pôjdem však deň po dni. Pokúsim sa o to čo najskôr, ale nie preto, lebo hráme proti Realu."

zdroj: TV3
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-04-01 13:24:56
Legenda. Je dost možný že jako prezident bude ješte lepší než hráč.