Dani Olmo, odchovanec FC Barcelona porozprával o svojich začiatkoch v katalánskom klube aj o rozhodnutí opustiť Barcelonu. Olmo prezradil, prečo odmietol fotografiu s Messim, opísal tlak súvisiaci s pôsobením v La Masii a tiež priznal, že chýbajúci projekt pre mladých hráčov v Barcelone bol pre neho neprekonateľný problém.

"Viem, na čo myslíš. Viem, čo chceš povedať. Túto otázku mi kladú neustále. Ako sa to stalo, že som odišiel z Barcelony do Záhrebu a potom do Lipska? Ako katalánsky chlapec narodený sotva 25km od Camp Nou, opustil La Masiu kvôli Chorvátsku? Áno, viem. K tomu sa ešte dostaneme, ale na začiatku môj príbeh začína v Terrasse a začína sa futbalom.

Všetky moje najskoršie myšlienky súvisia so mnou a futbalom. Všetky. Bol som k lopte prilepený. Dokonca som s ňou aj spával! Moje prvé spomienky týkajúce sa mňa a môjho staršieho brata Carlosa, hrávali sme na minibránky, ktoré nám rodičia postavili na terase. Mal som možno dva roky a Carlos ma vždy poslal medzi žrde a jednoducho na mňa strieľal! Keď som bol medzi ním a mojim otcom, bolo nemožné nezblázniť sa z futbalu v mojom dome. Mal by som vysvetliť, že môj otec Miguel viedol obchod s kozmetikou, ale mal aj inú prácu, povedzme svoju skutočnú vášeň - bol futbalovým trénerom.

Uvediem jeden príklad, akí sme boli s futbalom nerozluční. Jedného dňa, pred príchodom do La Masie, som sprevádzal svojho otca, keď mal zápas s Castelldefels. Mal som 8 rokov. Spokojne som sa hral s loptou, keď mi niekto, myslím, že ocov kamarát, povedal: 'Hej Dani, poď sem. Nebudeš tomu veriť, urobíš si fotku s Messim!' Messi mal podľa všetkého kamaráta, ktorý hrával za Castelldefels a prišiel sa na neho pozrieť. Vau, Messi, fakt? V Castelldefels? Ktoré dieťa by nechcelo mať fotografiu s Messim? Áno, ja! Povedal som si niečo v štýle: 'Nie, ďakujem, je to v poriadku. Chcem sa ďalej hrať! Je to len fotka, však?' Ale napriek mojej nevôli ma postavili vedľa Messiho a sfotili ma. Ani som mu nič nepovedal. Čakal som len na fotku a potom som sa vrátil k mojej lopte, akoby som mu urobil láskavosť.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

2 komentáre
2021-04-03 07:29:44
Hezká fotka s mladým Messim.
2021-04-03 09:40:04
Inac tie jeho goly boli naozaj exkluzivne, paradne vymietol pavucinky....