Barcelone sa podarilo skresať náskok Atlética Madrid z 12 na 1 bod len v priebehu dvoch mesiacov. V posledných 10. zápasoch stratili Blaugranas len 2 body, zatiaľ čo zverenci Diega Simeoneho až 14.

Katalánci sa v súčasnosti nachádzajú už len jeden bod za vedúcim Atléticom Madrid a zdá sa, že Barcelona sa stala novým favoritom na zisk ligového titulu v sezóne 2020/2021. Veľmi dôležitý zápas z pohľadu boja o ligový titul sa odohrá už počas víkendu, keď Katalánci cestujú do Madridu a zároveň aj na konci sezóny, keď na Camp Nou privítajú Atlético Madrid.

Atlético v súčasnosti nemá formu, čo potvrdzuje aj posledná prehra na pôde FC Sevilla 1:0, zatiaľ čo zverenci Ronalda Koemana si našli spôsob ako vyhrávať svoje súboje, čoho dôkazom je aj včerajšie víťazstvo nad Realom Valladolid, hoci mužstvo nezahralo dobre. Počítajú sa však tri body.

Simeoneho Atlético: 16 bodov z 30

Los Colchoneros v posledných 10. zápasoch zaznamenali 4 výhry, 4 remízy a v dvoch prípadoch dokonca prehrali, čo znamená, že prišli až o 14 bodov. Barcelona sa na druhej strane v La Lige rozbehla, čím stiahla 12-bodový náskok madridského mužstva len na jeden jediný bod.

Katalánci naposledy prišli o body v domácom zápase s Cádizom, ktorý v podstate remizoval s obrovským šťastím. "Všetko bolo výsledkom tvrdej práce," uviedol Lenglet po včerajšej výhre nad Valladolidom. "V priebehu posledných mesiacov sme tvrdo pracovali. Spočiatku nám to nevychádzalo tak ako sme chceli, ale teraz už áno."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
kluc Premium
2021-04-06 17:07:12
pred pár mesiacmi som písal že Atletom to dlho nevydrží a Barcelona keď chytí formu tak neprestanú vyhrávať, bola to len otázka času...
2021-04-06 17:53:20
a teraz si predstavte keby Lenglet neurobil tú zbytočnú chybu 2 minúty pred koncom zápasu proti Cádizu a boli by sme prvý