Ronald Araujo dnes poskytol rozhovor pre Cadena SER. Uruguajčan porozprával o svojich začiatkoch v Barcelone, súčasnej forme, plánoch či význame Ramona Planesa a Ronalda Koemana.

Začiatky

"Keď som prišiel do Barcelony, lopta mi prilietala rýchlosťou 200km/h. To ma neodradilo. Vždy som zostal, aby som trénoval kontrolu lopty a prihrávky. Prinieslo to výsledky, prispôsobil som sa filozofii Barcelony. Viem, že sa musím ešte veľa naučiť, dennodenne sa to snažím robiť, aby som získal trochu viac sebadôvery."

Plastová loptička

"Áno, kedysi som si jednu takú kúpil a kopal som si ju do steny."

Uruguajčania

"Myslím si, že máme víťaznú mentalitu. Je to vidieť na Godínovi, na Suarezovi. Je to tým charakterom a túžbou napredovať."

Náboženstvo

"Moja rodina je veľmi nábožná. Odkedy som vo veku 6 rokov spoznal Boha, myslím si, že je vo všetkom, čo sa deje. Aj moja mama je veľmi nábožensky založená."

Transfer

"Je veľmi ťažké prestúpiť z Boston River do Barcelony, myslím si, že je to prvý takýto prípad. Bolo to úžasné. Ramon Planes bol pre mňa veľmi dôležitý. Bolo pre mňa ťažké prispôsobiť sa filozofii Barcelony a on ma podporoval. Uveril vo mňa, bolo to dôležité, túto podporu som potreboval."

Pocity

"Keď som sa dozvedel o prestupe, bol som veľmi hrdý. Priletel som do Madridu nevediac, že podpíšem kontrakt s Barcelonou. Bolo mi povedané, že sa sťahujem do Európy, ale nebolo povedané do akého klubu. Bol som nadšený, keď som preletel oceán, takže si viete predstaviť, čo sa stalo, keď mi povedali o Barcelone. Vo štvrtok popoludní som zadriemal a môj agent mi zavolal a povedal mi, že sa mám pripraviť, pretože odlietam do Európy. V Uruguaji na mňa čakal zápas s Peñarolom a chcel som v ňom hrať, pretože by ma videli kamaráti. Európa však bola šanca, takže som odletel."

Záujem iných klubov

"Real sa objavil neskôr, ale je pravda, že Atlético sa o mňa zaujímalo."

Puyol

"Je jedným z mojich vzorov. Je kapitán, idol, je pekné, že ma s ním porovnávajú. Musím však mať svoju kariéru, dúfam, že dosiahnem aspoň časť z toho, čo on a urobím fanúšikom radosť."

Členok

"Cítim sa dobre, trochu ma to stálo, pretože sme sa trochu ponáhľali. Proti Seville sa mi zranenie obnovilo, čo bo krok späť. Teraz sa však cítim lepšie a bude čeliť tomu, čo prichádza."

Začiatky

"V minulosti som hrával ako útočník až kým som neprestúpil do Montevidea. Tam som hral ako pivot. Miloval som Ronaldinha."

Zmena

"Sme jednotnejší, hovorili sme spolu, s kapitánmi a zlepšili sme sa. Vedeli sme, že ak budeme držať spolu, výsledky prídu."

Grilovačka či mate?

"Preferujem mate, pije ho veľa ľudí. Neto, Philippe, Francúzi..."

Messi

"Dúfam, že zostane v klube. Po odchode Suareza som prevzal skrinku vedľa Lea. Je to skvelý človek, skvelý kapitán. Dúfam, že tu zostane dlho. Messi je Barcelona, je ťažké si ho predstaviť v inom klube."

Koeman

"Tréner je skvelý človek. Pomáha nám, je s nami, dúfam, že zostane dlhšie. V jeho prvej sezóne sa mu darí. Double by nám určite pomohol, dúfam, že vyhráme to, čo zostalo. V lige nás pred niekoľkými mesiacmi už odpisovali, titul by bol úžasný."

Laporta

"Je to skvelý prezident. Od začiatku ukazuje, že k hráčom má blízko. Zdá sa, že je veľmi inteligentný."

Play-off

"V uplynulej sezóne mi gratulovalo veľa spoluhráčov k tomu, že som s Barcelonou B hral v play-off. Leo bol jedným z nich."

zdroj: as.com mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-04-06 19:24:09
S tou mentalitou 'vždy sa zlepšovať' z neho bude TOP stopér
2021-04-06 19:52:33
Takato kombinacia je v sucasnosti skoro zazrak :)