Na platforme Amazon Prime sa čoskoro objaví dokumentárny seriál 'Legenda Sergia Ramosa' o kapitánovi Realu Madrid. Madridský denník AS dnes predstavil niekoľko zaujímavých vyhlásení stopéra Los Blancos týkajúcich sa vzťahov medzi hráčmi v El Clásicu, vplyvu Lea Messiho na úspechy Barcelony či mágii Ronaldinha.

Messi

"V tom čase sme trpeli všetci. Ak by ho Barcelona nemala a nestál by proti nám, mohli sme vyhrať viac trofejí. Súperili sme s najlepšou Barcelonou v histórii."

El Clásico

"Najlepšia Barcelona je tá Guardiolova a my sme tiež mali tak skvelého trénera ako Mou, veľmi mediálneho, ktorý sa postaral o to, že atmosféra sa prihrievala na oboch stranách. Z tej doby mám sladko-kyslú príchuť, pretože sme nevyhrali veľa a tiež preto, lebo sa objavovalo napätie generované nimi alebo nami... Myslím si, že vtedy sme všetci urobili chyby. Našťastie sme s vekom nabrali trochu skúseností a mohli sme sa rozvíjať. Zjednotili sme sa, vyriešili sme drobné rozdiely, ktoré boli stále len malým nezmyslom a bojovali sme v jednej reprezentácii. Potom sme mohli ukázať, že keď sme jednotní, všetci sme ešte silnejší a lepší."

Hráč s najviac odohranými El Clásicami v histórii

"Je to privilégium. Myslím si, že nakoniec je to odmena. V tomto momente som hráčom s najviac odohranými zápasmi, takže ich nemôžem vynechávať. Je to toľko rokov."

Ronaldinho

"Vždy som bol fanúšikom jeho futbalu a mágie. Bol výnimočným hráčom. Uplynuli roky a už neuvidíme futbalistu s takou mágiou, jedinečnosťou a prevahou. V tej ére som ho mohol brániť, resp. sa o to aspoň pokúsiť. Naučil som sa, že je potrebné čakať a nikdy na neho neútočiť, pretože v individuálnej akcii bol prakticky nezastaviteľný."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

11 komentáre
2021-04-07 17:59:50
to o Ronim je skutočne pravda. Bol neskutočný futbalista. To bola radosť sledovať jeho hru a to ako sa dokázal baviť hrou aj v ťažkých zápasoch a ako dokázal urobiť s obrancov iba štatistov.
2021-04-07 18:05:09
Bez ohladu na Ramosove spravanie na ihrisku, jeho rozhovory sa vzdy citaju pekne a je jedno, pre fanusika ktoreho klubu.