Dnešné El Clásico zastihlo ako Barcelonu, tak aj Real Madrid vo veľmi dobrej forme a už len tento fakt sľubuje dnes večer skvelý futbalový zážitok. Čerešničkou na torte je dôležitosť výsledku tohto súboja z pohľadu nesmierne vyrovnaného boja o ligový titul v španielskej Primera Division. Hrá sa o veľmi veľa a madridský denník Marca predstavil 8 najdôležitejších aspektov, ktoré môžu rozhodnúť o výsledku večerného Gran Derbi.

Zotrvačnosť výsledkov

Oba tímy ťahajú skvelú sériu dobrých výsledkov. Real Madrid naposledy prehral 30. januára v zápase s Levante a odvtedy zaznamenal 11 výhier a 2 remízy. Barcelona naposledy prehrala 16. februára v zápase s PSG.

Nálada v mužstvách

Vďaka vyššie spomenutým sériám dobrých výsledkov je aj nálada v šatni oboch tímov pred týmto zápasom veľmi dobrá, hoci hráči Los Blancos sú vďaka víťazstvu 3:1 nad Liverpoolom v ešte lepšej nálade. Niektorí z hráčov nabrali sebavedomie, najmä Vinicius Jr po dvoch góloch do siete The Reds. Barcelona na druhej strane neodohrala najlepší zápas proti Realu Valladolid a hoci vyhrala, výkon tímu mohol ovplyvniť atmosféru v šatni.

Fyzický stav

Zdá sa, že v tomto okamihu môže byť rozhodujúce to, či sa hráči Realu Madrid stihli zregenerovať po náročnom zápase Ligy Majstrov v strede týždňa. Tento zápas môže mať na Los Blancos dvojitý efekt. Na jednej strane môžeme dnes večer vidieť na ich výkone únavu, ale na druhej strane môžu svoj výkon zo zápasu proti Liverpoolu preniesť aj do súboja s Barcelonou. Barcelona sa na druhej strane bude cítiť odpočinutejšia, čo by jej mohlo poskytnúť istú výhodu.

Obrana

V kádri oboch tímov sú zranení obrancovia. Real Madrid sa nebude môcť spoľahnúť na služby Carvajala, Ramosa či Varana. Proti Liverpoolu sa však na druhej strane v dobrom svetle ukázali Vazquez, Militao a Nacho Fernádez. Predviedli spoľahlivý výkon a to do takej miery, že defenzívna línia môže byť dokonca silnejšia v porovnaní s tou, ktorú môže do zápasu poslať Barcelona. Ronald Koeman sa v každom prípade môže spoľahnúť na Gerarda Piquého, ktorý hlási návrat po zranení a podľa všetkého zasiahne do zápasu od úvodu - otázna je jeho forma po niekoľkých týždňoch bez futbalu.

Stred poľa

Zápas sa rozhodne práve v tomto priestore. V oboch mužstvách hrávajú špičkoví stredopoliari. Obrovskú výhodu v zápase získa mužstvo, ktorého stred poľa dokáže pretlačiť svoju hru. V súčasnosti sa zdá, že záloha Realu Madrid v zložení Casemiro - Kroos - Modrić je neporaziteľná. Barcelona má však k dispozícii Busquetsa, De Jonga a Pedriho, ktorí dokážu súperiť a počas zápasov demonštrovať svoje silné stránky.

Útočníci

Dembélé, Messi a Griezmann sú z pohľadu gólov spoľahlivejší ako Vinicius Jr, Benzema a Asensio, no útočné tridente Los Blancos sa postupne rozbieha a je na dobrej ceste. Zdá sa, že všetko závisí od toho, či Messi bude mať jeden zo svojich lepších dní - ak áno, Barcelona má vykročené k víťazstvu a ak nie, favoritom zápasu je Real Madrid.

Individuality

Barcelona má v kádri hráčov, ktorí sú schopní rozhodiť súpera pomocou individuálnych akcií. Messi v tomto pohľade vyčnieva nad všetkými, zatiaľ čo Dembélé je ďalším mimoriadne nebezpečným hráčom a vie vytvárať nebezpečenstvo. Barcelona do veľkej miery závisí od mágie tejto dvojice futbalistov.

Tímový výkon

Real Madrid pracuje lepšie ako jednotný tím v rôznych koncepciách hry. Mužstvo bráni lepšie ako celok a do ofenzívy vnáša lepšiu organizáciu. Los Blancos sú mužstvom, v ktorom sa hráči vo všeobecnosti viac navzájom podporujú, aj keď Barcelona sa v tomto smere do istej miery zlepšila. Dnešný zápas nakoniec môže skončiť inak, ale Real Madrid je v tomto aspekte lepší ako jeho súper.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-04-10 09:50:26
Pokud zahrajeme podobně jak na Anoetě, rychle a intenzivně, a budeme mít i trochu štěstí, tak podle mě vyhrajeme.
2021-04-10 10:48:50
Musíme vyhrať,,to je jasné.verím ..ale s griz to nepojde,,