Experti a konzultanti katalánskeho denníka Mundo Deportivo či známe osobnosti zo sveta FC Barcelona sa vyjadrili k dnešnému El Clásicu a pokúsili sa predpovedať jeho priebeh.

Carles Rexach - bývalý hráč a tréner Barcelony

"Bude to kľúčový zápas, ak ho Barcelona vyhrá, pôjde o tvrdý úder"

"Podľa môjho názoru bude dnešný zápas pre ligu kľúčový. Viem, že získať bude možné ešte veľa bodov, ale ak Barcelona porazí Real, výrazne to zvýši jej morálku a pred svojim rivalom bude mať 5-bodový náskok. Okrem toho to vyvinie tlak na Atlético, ktoré trpí z pohľadu hry aj výsledkov. K tomu prišlo na niekoľko týždňov o svojho strelca Luisa Suareza. Myslím si, že Barcelona musí začať pokojne, nezaspať ani sa neunáhliť, sústrediť sa na to, aby nenechávala voľný priestor za svojim chrbtom, pretože ho môže využiť Vinicius. Predpokladám, že Koeman vsadí na troch stopérov a dvoch krajných obrancov, ktorí budú pomáhať v získavaní prevahy. Toto rozostavenie pomohlo mužstvu, aby sa rozbehlo, takže radšej nemeňme niečo, čo funguje."

Víctor Muñoz - bývalý hráč Barcelony

"Obrana Realu ma nepresvedčila"

"Obe mužstvá sú vo forme, ale Barcelona je motivovaná, oddýchnutejšia a má väčšie šance. Obrana Realu ma nepresvedčila. Neviem, či zahrajú s trojicou či štvoricou, ale je to najviac oslabená formácia. Mám pocit, že oba tímy začnú s pokusom prevziať iniciatívu, zabojujú o loptu. Možnože Real bude viac útočiť, hľadať Viniciusa a Benzemu zbiehajúceho do strán, čím k tomu istému donúti aj stopérov Barcelony. V tomto scenári vidím skôr Minguezu ako Arauja. Aj Barcelona musí hľadať priestor za obrancami s pomocou Dembélého rýchlosti a s Griezmannom a Messim vzadu. Tu sa pre Real objavia ťažkosti."

Julio Salinas - bývalý hráč Barcelony

"Myslí si, že ten, kto vyhrá, získa titul"

"Je to šialená sezóna pre obe mužstvá. Barcelona bola rozbitá, nikto na ňu nevsádzal a hľadali sa riešenia do budúcej sezóny, no náhle dala lekciu futbalu na ihrisku PSG. V lige hrala veľkolepo do momentu, kým sa neobjavil zápas s Realom Valladolid a opäť sa ukázali jej slabiny. To isté platí pre Real - najprv nebol schopný poraziť nikoho a zázrakom remizoval s Atléticom a následne sa úplne zmenil v Lige Majstrov. Podľa mňa, ten kto vyhrá El Clásico, sa stane majstrom, pretože pre Atlético je v poslednom čase veľmi ťažké vyhrať."

Tarzan Migueli - bývalý hráč Barcelony

"Je to dobré obdobie pre obe mužstvá"

"Dnešné El Clásico bude široko komentované, tak ako tomu bolo vždy. Tentokrát sú obe mužstvá vo forme a majú šancu vyhrať. Zápas bude veľmi vyrovnaný, hoci El Clásico je vždy také. Barcelona stiahla náskok vďaka reakcii Koemana, ale aj Real sa rozvíjal. Budú mu však chýbať fanúšikovia. Katalánci v zápase s Realom Valladolid trpeli viac, než by mali, ale sú v dobrej forme, hoci sa musia viac snažiť v zakončovaní akcií."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-04-10 17:07:28
3:2 samozrejme pre Barcu moj typ a Váš