Tréner FC Barcelona na tlačovej konferencii komentoval zápas s Realom Madrid. Holanďan sa hneval na rozhodcu za to, že neodpískal pokutový kop pre Barcelonu, ale na druhej strane priznal, že jeho mužstvo nehralo úplne dobre.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Ako hodnotíš dnešné stretnutie? Čo sa stalo v prvom polčase?

"Samozrejme, že ľahšie sa bráni s väčším počtom hráčov, než útočí. Nechali sme priestor na protiútoky a v niektorých momentoch sme nebránili dobre. Chýbala nám aj finálna prihrávka, mali sme loptu, tá sa dostala k Messimu a Pedrimu, ale nakoniec sa nám nepodarilo vytvoriť nebezpečenstvo. Real bránil veľmi dobre a využíval rýchlosť počas protiútokov."

[Marta Ramón, RAC1] Vo vyhláseniach po zápase si sa pozastavil nad tým, či nie je potrebné prestať v Španielsku používať VAR, pretože sa takmer nepoužíva. Myslíš si, že Barcelona dnes prehrala kvôli rozhodcovi?

"Nie, to nemôžem povedať. Prvý polčas v našom podaní nebol dobrý. Ale na druhej strane, v jednej situácii mal byť pokutový kop, pre mňa je to jasné. Videl to každý na svete. Nechápem, ako čiarový rozhodca stojaci 10 metrov od incidentu nevidel, že Braithwaite bol rozhodený z rovnováhy. Hlavný rozhodca to vidieť nemohol, ale na to je tu VAR, aby o týchto situáciách rozhodol. Tento systém má pomáhať rozhodcom. V tomto zápase sme nehrali dostatočne dobre, ale na druhej strane by sme nemali byť poškodzovaní takýmito rozhodnutiami."

[Adria Albets, Cadena SER] Hnevá ťa skutočnosť, že VAR bol použitý v situácii Ramosa s Lengletom na Camp Nou, ale v dnešnej akcii s Braithwaiteom nie?

"Už sa nechcem odvolávať na túto situáciu. Povedal som, čo som chcel. Vždy budem brániť svoje mužstvo a klub, ale k tomu sa už nechcem vyjadrovať."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Ako vyzerá situácia v La Lige? Si ohľadom zisku titulu optimista?

"Áno, pretože sme už neraz dokázali, že bojujeme o titul. Dnes sme prehrali s priamym rivalom, ale zostáva ešte 8 kôl, ktoré nebudú jednoduché pre žiadne mužstvo. O titul budeme hrať do samého konca."

[Josep Capel, RNE] Nechceš sa vyjadriť k téme rozhodcov, ale ako reagovali hráči?

"Nie som jediný, kto je nahnevaný. Hráči sú sklamaní z rozhodnutia rozhodcu neodpískať penaltu. Niektorí hráči hrajú v tomto klube dlhé roky a na isté veci môžu mať iný pohľad, musíte sa ich opýtať. Vieme, že v prvom polčase sme nehrali na svojej úrovni a Real je veľmi silný súper. Bojujeme ďalej, o týždeň hráme o pohár a preto sa musíme zlepšiť a robiť si svoje."

[Xavi Lemus, TV3] Opäť raz vám v dôležitom zápase chýbalo zakončenie. Je to dôkaz toho, že mužstvo potrebuje hrotového útočníka, ktorý by pomohol v strieľaní gólov?

"Je pravda, že ak hráme proti mužstvu, ktoré hrá tak stiahnuté, situácie si vytvárame ťažšie. Veľa hráčov chce mať loptu pri nohe, ale nemali sme miesto. Ousmane nemal v niekoľkých situáciách šťastie v hre jeden na jedného. V týchto aspektoch sa musíme zlepšiť."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

18 komentáre
2021-04-11 00:10:56
akoze toto by som nepovazoval za faul...mimo pozicie pocitil , ze ho niekto drgol do ramena a hodil sa o zem..keby tam bola noha , nepoviem ani slovo , ale ak by som viacero rozhodnuti povazoval za kontroverzne v tomto zapase , toto by som ako penaltu nevidel....
2021-04-11 00:13:32
Dembele jednoducho hra na šťastie ?super tak asi keď nájde štvorlístok ? pred zápasom ma šťastie a keď nie tak smola ??