Tréner Realu Madrid na tlačovej konferencii po zápase s Barcelonou niekoľkokrát zdôraznil, že jeho mužstvo si víťazstvo zaslúžilo.

Aké sú tvoje pocity po tomto zápase?

"Veľmi dobré, bolo to veľmi dobré stretnutie. Začali sme veľmi dobre. Neskôr sa veci skomplikovali, pretože súper je veľmi dobrý. Dosiahli sme skvelé a zaslúžené víťazstvo, mali sme veľa príležitostí na strelenie tretieho gólu."

Koeman tvrdí, že mal byť nariadený pokutový kop po strete Mendyho s Braithwaiteom.

"To sú každého osobné dojmy. Ak rozhodca neodpískal pokutový kop, to znamená, že nemal byť. Pre nás je najdôležitejšie to, čo robíme na ihrisku. Barcelona bola pred zápasom pred nami. Môžeme byť spokojní a nemôžeme povedať, že je to len vďaka rozhodcovi. Túto výhru sme si zaslúžili."

S akým cieľom si zostavoval základnú jedenástku?

"Pridali sme jedného hráča do stredu poľa s vedomím, že Valverde môže hrať ako na krídle, tak aj nabiehať do otvoreného priestoru a práve to urobil pred prvým gólom. Je rýchly, dokáže si nájsť miesto medzi líniami. Taký bol plán."

Čo nám povieš o góle pätičkou od Benzemu?

"Je to kvalita a talent, ktoré Karim má. Mám z neho radosť, opäť strelil gól."

A si spokojný sám so sebou?

"Som spokojný s hráčmi. Zmien bolo veľa. Prišiel Marcelo, Odriozola, Mariano, Isco... Trpíme, ale všetci sú angažovaní a chcú hrať. A to je dobré. Mužstvo je veľmi solídne a bolo to vidieť."

Noc strávite na poste lídra.

"Nič sa kvôli tomu nemení, do konca zostáva ešte veľa. Musíme si vychutnať toto aj predchádzajúce víťazstvo, pretože v oboch prípadoch sme si ich tvrdo vypracovali. Teraz si musíme oddýchnuť, pretože niektorí hráči to dostali pocítiť. Neviem ako sa skončí táto sezóna. Fyzicky sme na pokraji vyčerpania. Koncovky zápasov nás stoja veľa. Ale naďalej sme v hre, poriadne si oddýchneme a budeme pripravení na stredajší zápas."

Aký vplyv na mužstvo malo zranenia Vázqueza?

"Lucas bol tvrdo nakopnutý, vystriedal ho Odriozola, ale nič sa nezmenilo. Barcelona je veľmi dobré mužstvo. Zápas sme kontrolovali a zaslúžili sme si vyhrať. Mali sme šance. Pred koncom sme trpeli, Barcelona nás donútila k fyzickej práci, rovnako ako Liverpool, ale zaznamenali sme zaslúžené víťazstvo."

zdroj: as.com marca.com
foto: twitter

Diskusia

16 komentáre
2021-04-11 09:04:37
Ale no...
2021-04-11 09:06:36
Musim suhlasit, ich vitazstvo bolo zasluzene...