Komentár madridského denníka Marca.

Barcelona nevyužila skvelú šancu dostať sa na čelo poradia španielskej La Ligy. Ale ani si to nezaslúžila. Nebolo to mužstvo Barcelony, ktoré sme videli v predchádzajúcich zápasoch, to mužstvo, s ktorým Ronald Koeman od začiatku roka zaznamenal skvelú sériu výsledkov. Už od začiatku Clásico to bolo dobré. V prvom polčase to vôbec nebola Barcelona, na ktorú sme si už zvykli. Real Madrid ju prevalcoval a nedokázala si vytvoriť vôbec žiadnu príležitosť.

Vo finálnej tretine nevynikal nikto. Lionel Messi vytvoril sotva niečo; nebol to večer Ousmane Dembélého; Pedri v Clásicu opäť sklamal; Griezmann prispel len tým, že pred gólom pustil loptu za seba; Trincão a Braithwaite, ktorí prišli v koncovke zápasu sa taktiež nedostali do žiadnych šancí. Ak nikto v útoku nepodáva zodpovedajúci výkon, v zápase nemáte žiadnu šancu.

Na streleckú listinu sa dostal len Oscar Mingueza a pravdepodobne bol najlepším hráčom Blaugranas. V každom prípade, ak je vašim najlepším hráčom Mingueza, nad výjazde Real Madrid neporazíte. Barcelona si tento zápas mohla dovoliť prehrať, ale teraz sa opäť dostala do pozície, kedy už nemôže zakopnúť.

Mingueza si zaslúži veľký kredit. Jednalo sa o jeho debut v El Clásicu a v zápase pôsobil ako ostrieľaný veterán. Nenechal sa ovplyvniť tlakom a dokonca strelil gól. Je pravda, že Vinicius ho v akcii pred druhým gólom okabátil, ale vo všeobecnosti odohral veľmi dobrý zápas. Mingueza dal Koemanovi veľmi jasný signál k tomu, že si svoje miesto v zostave chce udržať aj v budúcej sezóne.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

10 komentáre
iamculeForever Premium
2021-04-12 08:27:00
Ten chlapec si to zaslúži ❤️?
2021-04-12 08:27:16
Neviem ale mne sa zdá že im tá reprezentačná prestávka dosť uškodila. Teraz zase stvárajú to čo na začiatku sezóny. Dúfam že sa mýlim, lebo inak to nevyzerá s nami dobre.