Barcelona odohrala v Clásicu veľmi zlý prvý polčas. Výkon mužstva donútil Koemana k výraznejším zmenám v priebehu polčasovej prestávky. Tieto zmeny sa najvýraznejšie dotkli Sergiña Desta.

Američan podal v posledných zápasoch veľmi dobrý výkon a postupne získaval sebavedomie. Systém na troch obrancov mu sadol ako uliaty, keďže sa mohol veľmi často zapájať do ofenzívy. V prvom polčase vo Valdebeas však mladík sklamal a vôbec sa nedokázal presadiť. Väčšina akcií Realu Madrid išla po jeho strane a Oscar Mingueza nemal podporu pri bránení Viniciusa.

Jeden z nábehov Viniciusa rezultoval v priamy kop pre Los Blancos, z ktorého padol gól a aj v tom mal prsty Dest, ktorý sa strele Kroosa otočil chrbtom a loptu tečoval do bránky. Po polčase Desta na trávniku nahradil Antoine Griezmann a bývalý obranca už len z lavičky sledoval zlepšený výkon svojho mužstva.

Pre Desta môže mať tento jeho zlý výkon v zápase proti Realu Madrid následky. 20-ročný pravý bek si získal miesto v základnej zostave Ronalda Koemana aj preto, lebo Sergi Roberto vypadol kvôli zraneniam na dlhé mesiace. Teraz sa však vrátil do hry a je možné, že bývalého obrancu Ajaxu vytlačí zo základu na lavičku. Katalánci pritom už počas víkendu hrajú o veľa, keďže ich čaká finále Copa del Rey.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

14 komentáre
2021-04-12 11:06:59
Po polčase nahradil desta na trávniku tony kroos ?
mito669 Premium
2021-04-12 11:17:18
Podľa mna nebol o nič horší ako ostatní a hádzať vinu na jedného je nefér