Goal.com informuje, že Ronald Koeman zatiaľ nevie, v akom rozostavení sa jeho mužstvo predstaví v sobotňajšom finále Copa del Rey proti Athletic Club. Barcelone sa v posledných týždňoch darilo v systéme 3-5-2, ale posledné dva ligové zápasy vyvolali pochybnosti.

V zápase s Realom Valladolid a v El Clásicu sa tréner počas polčasu rozhodol vrátiť k typickému systému Blaugranas, teda k 4-3-3. Do konca sezóny zostáva odohrať 8 ligových kôl a spomínané finále Copa del Rey, preto je veľmi dôležité, aby Barcelona proti Bilbau použila správnu taktiku. Katalánci hrali proti Athletic vo finále Španielskeho superpohára a na ihrisku sa predstavili v rozostavení 4-3-3 s Araujom a Lengletom v strede obrany a De Jongom v zálohe. Barcelona tento zápas v každom prípade prehrala.

Zdalo sa, že rozostavenie 3-5-2 fungovalo lepšie, čo ukázal obrat proti FC Sevilla či skvelý zápas na pôde PSG alebo vysoká výhra nad Realom Sociedad na Anoeta. Bez Piquého a Arauja sa v obrannej línii ukázal ako rozhodujúci De Jong, keď dokázal výborne vyvážať loptu. Sergiño Dest a Jordi Alba mohli zažiariť na krídlach a výborne spolupracovali s Messim a Pedrim.

Po reprezentačnej prestávke sa však niečo pokazilo a Real Valladolid bol veľmi nebezpečný z protiútokov. Koeman zareagoval zmenou rozostavenia, vďaka čomu mužstvo získalo tri body po góle Dembélého z úplného záveru. Katalánci však prehrali v El Clásicu, keď odohrali veľmi zlý polčas, počas prestávky zmenili rozostavenie a v druhom polčase predviedli oveľa lepší výkon a dokázali znížiť. Teraz sa objavila dilema, akú taktiku je vhodné zvoliť na sobotňajšie finále. Je potrebné si uvedomiť, že Griezmann sa cíti lepšie v systéme 4-3-3, ale zas ani on v poslednom čase herne neexceluje.

zdroj: goal.com
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2021-04-12 18:31:00
Zrejme 433 ako proti PSG prvy zapas..
2021-04-12 19:01:48
Rozhodovat bude bojovnost a touha vyhrat