Madridský denník AS informuje, že Ronald Koeman zvažuje zmeny v rozostavení Barcelony a návrat ku klasickému 4-3-3. V základnej zostave na zápas proti Athletic sa môže objaviť Gerard Piqué. Zmena taktiky by viedla k mnohým rošádam v hierarchii Barcelony.

Madridský denník AS tvrdí, že už zápas s Realom Valladolid vyvolal pochybnosti o rozostavení, ktoré mužstvo využívalo. Katalánci zápas síce vyhrali, ale s veľkými problémami. Koeman si v každom prípade mohol myslieť, že tieto problémy spôsobila únava a nezohranosť mužstva po reprezentačnej prestávke. Nasledujúci zápas, teda stretnutie s Realom Madrid, pochybnosti len prehĺbilo. O to viac, že po zmene rozostavenia na 4-3-3 hralo mužstvo lepšie.

Koeman čelí významnej dileme, pretože cez víkend Blaugranas čaká dôležité finále Kráľovského pohára proti Athletic Club. Marcelino sa môže rozhodnúť pre taktiku, ktorá sa zakladá na dvoch líniách blízko seba, aby stihli pokrývať ako krídla, tak aj stred ihriska. S takto zatiahnutou obranou môže mať Barcelona problémy dostať sa k bránke súpera, pretože má len dvoch útočníkov. Pritom Dembélé má s takýmito zápasmi problémy, keď hráva na hrote. Athletic môže využiť služby rýchleho Williamsa, podobne ako to bolo v prípade Realu Madrid a Viniciusa. Barcelona pritom v rozostavení 3-5-2 nestíha pokrývať kraje defenzívy. Aby sa tomu zamedzilo, krajní obrancovia musia hrať stiahnutí.

Zmena rozostavenia na 4 obrancov každopádne súvisí s veľkými zmenami v jedenástke. Do hry je pripravený naskočiť Gerard Piqué a médiá sú názoru, že vo finále zahrá od prvej minúty. Sport si myslí, že na lavičke sa tentokrát objaví Araujo, ktorý sa po zranení nedostal do zodpovedajúcej formy a okrem toho hráva na rovnakej pozícii ako Katalánec. Po návrate Piquého nemá istú pozíciu ani Oscar Mingueza. Koeman by mohol 21-ročného obrancu poslať na pravú stranu a odchovanec La Masie by o miesto v zostave bojoval so Sergim Robertom a Sergiňom Destom. Ak by sa Koeman rozhodol pre štvorčlennú defenzívu, do druhej línie by sa vrátil Frenkie de Jong a od prvej minúty by hral zrejme ako Griezmann.

Uvidíme, či sa tréner Barcelony preukáže väčšou taktickou flexibilitou alebo opäť vsadí na rozostavenie, ktoré predtým mužstvu prinieslo dobré výsledky. Koeman má v obrane nepochybne veľa možností na výber a Mundo Deportivo zdôrazňuje, že prvýkrát v tejto sezóne má k dispozícii všetkých obrancov.

zdroj: as.com sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-04-13 10:44:38
Tak nás to zranenie Fatiho obmedzuje.. Ja by som si vedel predstaviť útok Dembele Fati Messi.
2021-04-13 10:46:16
Je dobre, ze sa taketo informacie siria. Teraz nebudu ti spinavci bilbaovski vediet co presne maju cakat a ako sa na nas takticky pripravit. Podme ich rozbit! Visca!