Rafa Alkorta, športový riaditeľ Athletic Club, poskytol rozhovor pre Radio Euskadi. Nosnou témou rozhovoru bolo zajtrajšie finále Copa del Rey proti Barcelone.

"Je nám všetkým jasné, že na minulosť je potrebné zabudnúť. Odviedli sme skvelú prácu, ktorá nás doviedla k druhému finále. Rozhodujúce zápasy je jednoducho potrebné odohrať a môže sa v nich stať veľa vecí. Prehrali sme prvé finále s Realom Sociedad, ktorý vyhral vďaka detailu. Prehra s našim susedom mohla fanúšikom ublížiť najviac."

"Nepochybujem o tom, že z mentálneho hľadiska budeme na tento zápas pripravení najlepšie, ako sa dá. Musíme pamätať na to, že sme dobré mužstvo a už sme ukázali, že môžeme poraziť každého. Spoliehame sa na našu solídnosť a držíme sa toho, že v priebehu 90 minút sa môže stať všetko. Videli sme to už v Španielskom superpohár."

"Vidím, že tréner Marcelino je rovnaký ako vždy, plný energie. Veľmi rád sa pripravuje na zápasy, rozpráva sa s hráčmi. Má skúsenosti s týmto typom zápasov a pre mužstvo je to určite výhodné."

"Aby sme porazili mužstvo ako Barcelona, musíme mať jasný plán, hrať intenzívne od prvej minúty a byť efektívni. Tieto podmienky sme splnili v španielskom superpohári."

"Samozrejme, že všetci vieme, že zápas s Realom Sociedad nám nevyšiel ako sme chceli. Vedeli sme, že obe mužstvá sa veľmi boja prehry a to bol jeden z hlavných dôvodov, prečo sme v posledných minútach nesledovali veľký boj. Bolo ťažké to vysvetliť. Na to sklamanie sme však rýchlo zabudli. Bolo to ťažké pre nás všetkých, ale život ide ďalej. Mužstvo už niekoľko dní pracuje a pripravuje sa na zápas s Barcelonou a už zabudlo na ten s Realom Sociedad."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-04-16 10:19:35
Najjednoduchšie čo na nás platí je kombinácia kúskovania hry, agresívneho napádania rozohrávky, betónovanie obrany a brejky. Na to treba mať dobrú obranu, spoľahlivý hrot útoku a byť na to kondične nachystaný. Hodí sa byť nekatalánskym klubom, to vie pomôcť v rozhodovaní sporných situácií španielskemu rozhodcovi.
2021-04-16 10:30:00
Predpokladám, že opäť budú hrať špinavo. Treba sa na to pripraviť