Marc-André ter Stegen odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pred zajtrajším finále Copa del Rey proti Athletic Club.

[Pol Martínez, Barça TV] Pristupuješ k tomuto finále ako ku každému finále, alebo kvôli prehre v Superpohári trochu inak?

"Máme šancu získať titul. Samozrejme, že si pamätáme zápas spred niekoľkých mesiacov a dúfame, že sa to nezopakuje. Od Athletic sme boli lepší až do 90. minúty, hoci na nás bolo vidieť únavu. Zajtra nebudeme mať v nohách 120 minút zo semifinále. Pokúsime sa dať zo seba všetko. Teraz ideme na tréning, aby sme boli pripravení. Bude to náročný zápas."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Je pre vás Athletic nepríjemný súper? Máte nevyrovnané účty?

"Pokúsime sa na to nemyslieť, hoci vieme, čo sa stalo. Pripravujeme sa ako obvykle, aby sme vybehli na trávnik a vyhrali. Veľmi sa tešíme, že máme možnosť vyhrať a získať trofej."

[Marta Ramon, RAC1] Máte pocit, že toto finále môže ovplyvniť osud celej sezóny?

"Nie, je to finále, ktoré je nezávislé od ligy. Ak vyhráme, budeme na tom veľmi dobre, ak prehráme, budeme sa cítiť veľmi zle. Našim cieľom je samozrejme víťazstvo. Chceme, aby nám pomohlo v koncovke sezóny. Vieme, že sa sústredíme len na zajtrajší zápas, nič iného sa nepočíta, máme 90 minút."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Čo pre také mužstvo ako Barcelona znamená byť 2 roky bez trofeje? Čo by znamenalo získanie tejto trofeje a pre teba hra od prvej minúty?

"Nikdy si nezvykneme na vyhrávanie trofejí, vždy to stojí veľa úsilia. Musíme zo seba dávať 100% počas celej sezóny a vždy sa chopiť príležitosti. Tvrdo sme bojovali, aby sme sa dostali až sem. Toto finále sme si zaslúžili. Teraz máme šancu vyhrať a dáme zo seba všetko."

[Francesc Latorre, TV3] Považujete sa za favorita?

"Na začiatku sú šance 50:50. Ak si urobíme svoju prácu, máme veľkú šancu doviesť pohár do Barcelony. Vieme, že musíme odohrať kompletný zápas."

[Alex Pintanel, Gol] Aká dôležitá je zajtrajšia výhra v kontexte boja o ligový titul?

"Nebudeme myslieť na to, čo sa stane po finále. Vieme, že výhra nám pomôže pomôcť v tom, čo je pred nami. Zajtra nebudeme myslieť ani na ligu, ani na nič iné."

[Joan Poqui, Mundo Deportivo] Máš dojem, že reprezentačná prestávka vám nejakým spôsobom ublížila alebo pozastavila váš progres?

"Po prestávke sme to mali dosť ťažké, ale podstatné je, že sme porazili Real Valladolid. V Clásicu sa môže stať všetko, ale myslím si, že v druhom polčase sme zahrali dobre. Ak však chceme vyhrávať, musíme odohrať dobre celých 90 minút. Teraz sa máme oveľa lepšie, máme za sebou viac tréningov. Reprezentačná prestávka trochu preruší to, čo sa deje v klube. Pre nami je stále veľa, sme vo forme."

[Anais Marti, La Vanguardia] Si vzorom pre mnohých hráčov, mladí hovoria, že im pomáhaš. Chcel by sa niekedy stať kapitánom?

"Aby som bol úprimný, na kapitánskej páske mi veľmi nezáleží, nie kvôli nedostatku rešpektu, ale vzhľadom na to, že v mužstve musí byť veľa osobností. Hráči, ktorí v tíme hrajú dlho, dokonca aj bez pásky, musia urobiť krok vpred. Ja sa to snažím robiť, pretože som tu niekoľko rokov. Mladým sa darí výborne a ak im môžeme v niečom pomôcť, treba túto šancu využiť. Skúsenosti s hrou v zápasoch sú však už otázkou týchto hráčov, musia si to sami zažiť."

[El País] Prvú trofej, ktorú si s Barcelonou získal, bol Kráľovský pohár. Čo pre teba táto súťaž znamená?

"Určite mi nie je ľahostajná, robí mi veľkú radosť. Tréner na mňa vsadil v mnohých zápasoch Copa del Rey. Sú to výnimočné zápasy. Prežili sme ťažké momenty. Tieto chvíle si budeme pamätať navždy, na toto finále sa veľmi teším. Je to prvý takýto zápas po dlhšej dobe, čakal som na to."

[Adria Albets, Cadena SER] Myslíš si, že zajtrajšia prehra by bola fiaskom? Alebo je to výnimočná sezóna vzhľadom na to všetko, čo sa deje?

"Všetci zo seba dáme všetko, zápas bude vyrovnaný a ak prehráme, určite budeme veľmi smutní. Pokúsime sa vyhrať, hoci vieme, že miestami to bude nervózne. Dobre vieme, čo máme urobiť. Všetci ideme rovnakým smerom. Sústredíme sa na to, čo musíme urobiť na ihrisku."

[Jamie Easton, BeIN Sports] O čo v tomto zápase hráte? Je to svojim spôsobom prechodná sezóna, môže to byť krok k tomu, že uvidíme 'novú Barcelonu'?

"V tejto sezóne s určitosťou hrá veľa mladých hráčov a to nie je jednoduché. Som hrdý, že urobili krok vpred a v tíme sa cítia sebavedomo. Veľmi sa snažia, aby sa prezentovali na najvyššej úrovni. Zmien bolo veľa, tím je iný. Mladí potrebujú čas, niekedy sú prehry ako tá v Superpohári dobrou skúsenosťou. Sme pripravení na všetko, aj na budúcnosť."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-04-16 19:16:24
Zajtra verim a drzim palce v čiste konto Ter ?
2021-04-16 19:44:04
Jak toto nevyhrajete, tak bude ostuda po celym Španělsku