Marcelino na tlačovej konferencii pred dnešným finále Copa del Rey proti Barcelone uviedol, že verí v reakciu Athletic a zisk titulu.

Myslíš si, že v porovnaní s finále spred dvoch týždňov ukážete zmenu?

"Nedávne finále je história, venujeme sa tomu, čo sa stane v priebehu 90 minút. Máme radosť a sme si istí, že sme našli príčiny našej hry, ktorá bola horšia od našich možností."

Prečo ste prehrali?

"Niektoré situácie sme analyzovali interne, necháme si ich pre seba, aby sme tieto chyby nezopakovali. Boli sme v dobrej situácii, ale okolnosti zapríčinili, že sa objavili pochybnosti. Pokúsime sa, aby sa to nezopakovalo. Budeme sa pozerať na seba."

Zmenila sa Barcelona v posledných zápasoch takticky?

"Barcelona je viac, než len taktika z jedného dňa."

Ako sú na tom Yuri, Yeray a Muniain?

"Veríme, že sa budeme môcť spoľahnúť na všetkých. Je to finále, je dôležité, aby sme nemali pochybnosti. Musíme byť pripravení mentálne, ale aj fyzicky."

Chystáš v porovnaní so Superpohárom nejaké zmeny?

"Nie, hoci únava bude väčšia. Počas týždňa sme nehrali, takže by sme mali byť v optimálnej fyzickej aj psychickej forme."

Nemyslíš si, že zápas bude v porovnaní so Superpohárom iný?

"Bude iný. V Athletic nie som dlho, vtedajší zápas bol pred klub niečo výnimočné, rovnako aj pre mňa. Musíte mať trochu šťastia, ale vyhrať môžete aj tak, že zo seba dáte všetko."

Sevilla je pre teba magická, Barcelone si tam už vzal titul.

"Posledný zápas až taký ľahký nebol. A ja som nič nevzal, dal som vhodné nástroje a hráči sa postarali o to, že sme vyhrali. Hrať v štyroch finále v tak krátkom čase má za následok, že sa cítim privilegovaný."

A ty osobne sa cítiš ako?

"Výborne a mužstvo tiež."

Radi beriete súperom loptu?

"Myslieť si, že Barcelone vezmeme loptu, je odtrhnuté od reality. Ani PSG a ani Real to nevedia. Budeme rovnako odhodlaní ako v Superpohári. Musíme cítiť, že budeme sami sebou. Súper je favoritom, ale favoriti nevyhrávajú vždy."

Čo získa Barcelona, ak bude Piqué hrať?

"Skúsenosti, pretože hral v mnohých zápasoch na tejto úrovni. Je to dobrý stopér v pokutovom území, má intuíciu a prijíma dobré rozhodnutia, vyváža loptu. Neviem, či je v najlepšej dispozícii. Niektorí ofenzívni hráči nie sú v najlepšej forme a tak môžu byť rozhodujúci pre výsledok."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-04-17 12:08:03
Cakam ze budu hrat to iste co real alebo psg, vzadu beton a rychle protiutoky a nakopavane lopty, uvidime ci si nasa obrana teraz poradi.
A v prvom rade ci dokazeme dat gol :D
Marian Premium
2021-04-17 13:48:29
Vidím to na remízu. Rozhodneme v nadstavenom čase alebo príde na rozstrely z bieleho bodu. Bol by som príjemne prekvapený, ak by sme im dali 4-5 kúskov, ale to môže zariadiť len Leo.