Španielska kráľovská futbalová federácia usporiadala tlačovú konferenciu k dnešnému finále Copa del Rey, na ktorej bol prítomný Juan Martínez Munuera, teda hlavný rozhodca zápasu Athletic s Barcelonou.

Finále

"Dojem je veľmi dobrý a všetci sme z tohto zápasu nadšení. Byť tu je veľmi vzrušujúce. Som veľmi hrdý na to, že si môžem užiť tento typ zápasu. Škoda, že bude chýbať atmosféra od divákov, ale musíme s tým žiť."

Obavy zo strany Barcelony

"Necítim sa nikým stigmatizovaný. Som hrdý na to, že ma komisia vybrala, aby som rozhodol finále. K zápasu pristupujeme s plnou profesionalitou, ako v prípade každého zápasu."

Tlak

"Finále je finále. Nie je v ňom priestor na chyby. Pohľady budú smerovať na rozhodcu ako v každom inom zápase, v ktorom sa hrá o titul. Arbiter vždy čelí tlaku a nie je to niečo, čo by nás ovplyvňovalo. Je to veľmi dôležitý a pekný zápas. Na trávnik nastúpime so zodpovednosťou, ktorá s tým súvisí, ale budeme pracovať ako vždy."

Vymenovanie na finále

"Dozvedel som sa o tom pred pár dňami po telefóne. Bol som skutočne prekvapený, pretože je veľa kolegov, ktorí by mohli finále viesť. Vymenovania bolo neočakávané, ale nie vzhľadom na kontroverzné epizódy, ale vzhľadom na to, že ocitnúť sa tu mohol každý z kolegov. Na trávnik však nastúpime s rovnakou istotou, že to môžeme urobiť aj my."

Pokutový kop po faule Lengleta na Ramosa

"Rešpektujem názor všetkých, ale nebudeme komentovať ani posudzovať názory hráčov ani trénerov. O to viac, keď sa jedná o konkrétne akcie. Túto politiku zastávame vždy a budeme sa jej držať."

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
Marian Premium
2021-04-17 14:06:38
Môže nám narobiť problémy, snáď sa zraní pri rozcvičke, nič vážne, len aby si musel oddýchnuť ?
2021-04-17 14:15:34
Lahoz, Manzano, Munuera trio najobjektívnejších rozhodcov v Španielsku. To už nech píska Ramos alebo Perez.