Víťazstvo nad Athletic Club vo finále Copa del Rey komentoval aj Jordi Alba.

Nebyť tvojho gólu v zápase proti Granade, dnes by ste vo finále nehrali.

"Ďakujem všetkým hráčom. Aj tým, čo hrali viac, aj tým, čo trochu menej. Sme jeden tím, skvelá skupina ľudí. Som veľmi šťastný. Vyhrať túto trofej nás stálo veľa a dnes sme odohrali najlepší zápas v tejto súťaži. Dominovali sme nad súperom a v druhom polčase padli góly. Je to víťazstvo celej rodiny culés. Fanúšikovia museli počas posledných rokov trpieť, ale dnes môžu oslavovať."

V januári sme stáli na rovnakom mieste v prehranom finále Superpohára. Zlepšiť bolo potrebné isté aspekty. Podarilo sa vám to urobiť?

"Systém s trojicou stopérov a dvojicou bekov sa mi veľmi páči. Ale rovnako dobre by sme mohli hrať na štyroch obrancov. Z tohto pohľadu sme sa značne zlepšili. Tréner od nás požaduje s každým zápasom viac a my reagujeme. Všetci hráči sú hladní po hre a víťazstvách."

Trofej ste nevyhrali už dva roky. Boli ste pod tlakom?

"Možno nie pod tlakom, ale je pravda, že tento pohár sme chceli veľmi vyhrať. To nám dodá veľa síl a energie do boja o titul. Každý titul je veľmi dôležitý. V uplynulom roku sme nemali šťastie a dnes sme dokázali, že sme schopní vyhrávať finále. Pre barcelonismo je to veľmi dôležitá trofej."

Po góle Lea Messiho po tvojej prihrávke si sa na neho usmial.

"Áno, Leo má vždy veľmi dobrý výber miesta. V prvom polčase bol ostro strážený, ale potom si vedel nájsť miesto, vďaka čomu sa mi podarilo nahrať mu dobrú loptu. Leo opäť raz dokázal, že je najlepším hráčom na svete. Okrem gólov aj asistuje a veľmi tvrdo pracuje pre tím. Má hlad po tituloch, my to vidíme a chceme mu pomôcť získať ich."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-04-18 01:03:20
Za mě spolu s Robertsonem nejlepší levý obránce na světě