Ronald Koeman na tlačovej konferencii blahoželal svojim hráčom k skvelému výkonu vo finále Copa del Rey proti Athletic Club. Holanďan je na svojich hráčov hrdý.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Čo bolo kľúčom k víťazstvu v dnešnom zápase?

"Mužstvo hrá už dlhšie na troch stopérov, hoci v posledných dvoch zápasoch sme prešli na systém na štyroch obrancov. Pre zápas s Athletic som sa rozhodol, že takýto systém bude najlepší. Mohli sme kontrolovať protiútoky súpera a keď sme mali loptu, v strede bol vždy voľný jeden hráč. Hráči nastúpili do zápasu veľmi koncentrovaní. Na začiatku sme nemali veľa situácií, ale vďaka takejto hre sa súper unavil, čo bolo viditeľné v druhom polčase."

[Marta Ramón, RAC1] Aká dôležitá je táto trofej pre hráčov, pre klub a pre teba?

"Samozrejme, že je veľmi dôležitá. V tejto sezóne došlo v mužstve k mnohým zmenám a Barcelona musí vždy bojovať o trofeje, bez ohľadu na okolnosti. Mužstvo po celý čas verilo, že sa nám podarí niečo vyhrať. Je potrebné zdôrazniť odhodlanie hráčov počas celého turnaja, pretože bolo fenomenálne. Na ceste do finále sme trpeli, ale boli sme hladní po víťazstve. Sme pokojnejší, keď jednu trofej máme vo vrecku a teraz bojujeme o La Ligu, kde máme svoje šance."

[Adria Albets, Cadena SER] Dnes sme videli najlepšiu verziu Lea Messiho. Napadlo ti, že by to mohlo byť posledné finále Argentínca v drese Blaugranas?

"To nikto nevie, Leo musí o svojej budúcnosti rozhodnúť sám. Ako povedal prezident, pokúsime sa o to, aby zostal s nami aj v nasledujúcich rokoch, pretože dnes opäť raz dokázal, že je najlepším hráčom na svete. Bol mimoriadne efektívny, viedol mužstvo najlepším možným spôsobom, ale zdôrazniť je potrebné úlohu aj iných hráčov, pretože všetci pracovali tvrdo a zahrali výborne."

[Helena Condis, Cadena COPE] Barcelonu si prevzal po fiasku 2:8 s Bayernom v Lisabone a doviedol si ju k víťazstvu v Kráľovskom pohári. Myslíš si, že si zaslúžiš, aby si tu zostal aj v budúcej sezóne?

"Nie je to rozhodnutie, ktoré prislúcha mne. Neraz som povedal, že mám ešte jeden rok platnú zmluvu. Všetci vedia, čo robím od začiatku. V takom klubu ako Barcelona sa trénera na konci sezóny vždy pýtajú, koľko vyhral trofejí. Niekedy to nie je smerodajné, ale pravdou je, že každý hráč a tréner vždy bojuje o víťazstvá."

[Víctor Lozano, Onda Cero] Tvoj prvý titul ako hráča Barcelony bol taktiež Kráľovský pohár. Ako sa cítiš po tomto víťazstve v tak náročnej sezóne?

"Cítim sa veľmi šťastný. Barcelone je v mojim srdci už mnoho rokov. Táto sezóna je ťažká, tak ako pre každé mužstvo vzhľadom na pandémiu. Dúfam, že fanúšikovia sa skôr či neskôr vrátia na štadióny. Hráči si tento večer zaslúžili, pretože bojovali zo všetkých síl a dokázali, že majú hlad po víťazstvách. Okrem toho má tento tím skúsenosti s hrou vo finále."

[Josep Capel, RNE] Čo je pre teba dôležitejšie, víťazstvo v pohári alebo práca, ktorú si s tímom v posledných mesiacoch odviedol?

"Koniec koncov sú to trofeje, ktoré sa počítajú. Ale pre mňa je tiež dôležité to, čo sme dosiahli. V dnešnom zápase mohlo hrať veľa mladých hráčov, ktorým sme predtým dávali šance, vďaka čomu mohli nazbierať dostatok skúseností. Oni sú budúcnosťou Barcelony. Všetci vedia, kde sme v tejto sezóne začínali. Sme na dobrej ceste a tento titul to potvrdzuje."

[Laura Bruges, TV3] Ako si sa cítil, keď Barcelona začala v druhom polčas strieľať góly?

"Počas prestávky sme sa rozprávali a povedali sme si, že nič nebudeme menič, že sa budeme držať plánu. Už v prvom polčase bolo vidieť, že Athletic je unavený. Bolo potrebné naďalej viesť hru, hľadať príležitosti, ktoré sa určite objavia. Po našom prvom góle sa súper pokúsil odpovedať, ale my sme nachádzali čoraz viac priestoru a boli sme ešte nebezpečnejší. Čakali sme na ďalšie góly."

[Jordi Blanco, ESPN] Veril si pred zápasom, že sa vám podarí vyhrať tak presvedčivo?

"Vždy očakávame najťažší zápas. Athletic je mužstvo bojovníkov, do zápasu dáva veľa energie. Dnes sme boli lepší ako v deň finále Superpohára. Aj vtedy by sme vyhrali, nebyť poslednej minúty. Dnes boli hráči veľmi koncentrovaní, fenomenálne sa pohybovali s loptou. Dôležité bolo aj to, že sme mali troch stopérov proti dvom útočníkom. Mužstvo si zaslúžilo vyhrať a 4:0 vo finále Copa del Rey sa nestáva často."

[Bruno Balleste, Barça TV] Chutí táto trofej vzhľadom na epické obraty v zápasoch proti Granade a Seville viac?

"Samozrejme, že je to veľký deň pre culés. Všetci vedia, akú sme mali ťažkú cestu. Hrali sme predĺženia, strieľali sme góly v posledných minútach, vždy sme preukázali náš charakter. Dnešná hra bola fantastická a výsledok úžasný. Dnes si výhru zaslúžila celá Barcelona"

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
andros23 Premium
2021-04-18 03:50:41
Ďakujeme!!! Poďme ďalej !!!
I love Barca!!!