Marcelino na seba prevzal zodpovednosť za prehru svojho tímu vo včerajšom finále Copa de Rey. Barcelona zvíťazila s prehľadom 4:0.

"Sme smutní a sklamaní, že po 15. dňoch sa nám nepodarilo dosiahnuť našu maximálnu úroveň. Barcelona bola lepšia, vyhrala veľmi zaslúžene, gratulujeme jej. Je jasné, že na to, aby ste vyhrali finále, musíte urobiť oveľa viac ako my. Dostať sa do finále je veľmi dôležité a je to úspech, ale potom je treba súperiť, aby ste mali šancu na víťazstvo. Dnes sme to neurobili. Podarilo sa nám to pred tromi mesiacmi proti rovnakému tímu, ale dnes sme to nedokázali."

"Ako tréner som tým, kto je najviac zodpovedný a preto musím akceptovať, že som určite urobil niečo zlé a mužstvo na ihrisku neukázalo svoje schopnosti, ktoré ukázalo pred tromi mesiacmi proti tomu istému súperovi a za tých istých okolností a dokonca v ešte nebezpečnejšej situácii, pretože vtedy bol na ihrisku Dembélé."

"Keby som vedel, kde je chyba, dnes by sme tak nehrali. Z môjho pohľadu to nemá logické vysvetlenie. Urobili sme chyby, ktoré sme predtým nerobili. Nemali sme žiadny pohyb, nevydávali sme sa dopredu, lopta pre nás bola veľmi ťažká a prihrávať sme si začali až v momente, keď sme už vysoko prehrávali."

"V oboch finále mužstvo zahralo pod úrovňou, ktorú už ukázalo, to sú preukázateľné fakty. Realita je taká, že po zápase s Atléticom boli naše ďalšie zápasy nevyrovnané. Tým sa však nemusíme utrápiť. Som hrdý na hráčov, ktorých trénujem. Mali veľkú šancu poraziť Real Sociedad a potom Barcelonu, ale tieto zápasy nám nevyšli dobre a súperi boli lepší ako my. Musíme sa s tým zmieriť, pokúsiť sa dostať do ďalšieho finále a súperiť v ňom s rovnakou intenzitou, charakterom a ambíciami, aké sme ukázali doteraz."

"Odkedy som tu, v priebehu 13 minút sme 4 góly ešte neinkasovali. Barcelona v tak krátkom čase môže streliť jeden gól, ale nie štyri a ak sa tak stane, je potrebné uznať, že sme boli horší. Barcelona nás porazila, pretože bola výrazne lepšia a my sme neboli na našej úrovni."

zdroj: as.com marca.com
foto: youtube.com

Diskusia

2 komentáre
2021-04-18 11:10:01
no neviem či vtedy bola Barca nebezpečnejšia , keď bol Dembele na ihrisku xD
2021-04-18 21:00:45
V Bilbau sú sklamaní, že im tie ich typické špinavosti nepomohli vyhrať CDR ako v roku 1984. Vtedy tiež neustále faulovali (hlavne Maradonu) a práve tak sa im podarilo vyhrať. V prvom polčase vládali ešte faulovať, no v druhom už nie, pretože im došiel dych a ten ich autobus sme jednoducho obišli. Smola.