Ronald Koeman povolal na finále Copa del Rey všetkých hráčov, dokonca aj zranených Fatiho a Neta. Neskôr však musel z nominácie vyškrtnúť niekoľkých hráčov a rozhodol sa aj pre Riquiho Puiga.

Na lavičku sa okrem Puiga nedostali aj Miralem Pjanić a Junior Firpo, ale absencia odchovanca La Masie prekvapila najviac, najmä ak berieme do úvahy, že na lavičke sa ocitli dvaja náhradní brankári. Puig po celý sezónu nie je v plánoch trénera a počas leta si bude musieť pohľadať minúty mimo Camp Nou. Doteraz nechcel odísť, no bude to nevyhnutné, aby sa mohol aj naďalej rozvíjať.

Záložník sa do zápasu dostal občas z lavičky ako náhradník, ale v tejto sezóne v zásade zohrával nepodstatnú úlohu. Dobré výkony Ilaixa Moribu znamenali, že v hierarchii sa pred Puiga dostal aj on. Barcelona bude teraz bojovať o ligový titul a ťažko očakávať, že Puig odrazu začne hrať. Španiel je však stále mladý a musí sa rozvíjať, takže si nemôže dovoliť presedieť na lavičke jeden ďalší rok. Záujem o mladíka má veľa klubov z Primera Division, na stole sú však aj ponuky z Portugalska, Talianska, Nemecka či Anglicka. Prioritou bude dobrý športový projekt a možnosť pravidelnej hry.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

23 komentáre
2021-04-18 17:24:23
To tu bude argumentov,protiargumentov,aj pseudoargumentov..
Reekwon Admin
2021-04-18 17:33:54
Ať chceme nebo ne, Koeman zničil jeho budoucnost v Barceloně i když chtěl, aby odešel na hostování. Jenže je tu jeden pravdivý fakt a to ten, že v poslední dekádě, kdykoliv odešel hráč Barcelony na hostování, nikdy se v prvním týmu Barcelony už neprosadil. Hostování hráče Barcelony zabíjí, takže u Puiga je jedinou správnou možností přestup. Už jen z toho důvodu, že hráči na hostování bez možnosti odkupu nemají ve svých dočasných týmech takovou extrémní podporu v růstu, jako hráči, kteří přijdou na trvalo, což je logické, nebudete se 100% věnovat hernímu růstu hráči, který vám v týmu nezůstane, ale jen využijete jeho současný potenciál. Nikdo z top týmů ho na hostování nebude chtít.