Barcelona nakonec zdolala na Camp Nou Getafe 5:2 a připsala si důležité 3 body. Byť je skóre vysoké, výhra se hlavně ve druhém poločase nerodila snadno. 

Nejlepší: Dobrý první poločas, 3 body

Barcelona měla v prvním poločase ohromnou převahu. Až 87% držení míče a dobrý výkon Lea Messiho znamenaly, že svěřenci Ronalda Koemana šli do poločasové pauzy se solidním výsledkem 3:1. Argentinec přímo zařídil dvě branky, třetí si pak sám vsítil Sofian Chakla. Na pozitivních dojmech nic nezměnil ani vlastní gól Clémenta Lengleta, po kterém hosté chvíli drželi remízový stav. Ve druhém poločase sice skóre korigoval po pokutovém kopu Enes Ünal, avšak nakonec 3 body stejně zůstaly doma. Barcelona má tak i nadále osud LaLigy ve svých rukou.

Nejhorší: Nervózní druhá půle

Po přestávce se na trávník dostali Ilaix Moriba a Ronald Araújo, hosté dokonce vyměnili až 4 hráče. Nejprve to vypadalo, že se ani po takových změnách obraz hry moc nezmění, jenže po odpískání penalty se domácí rázem dostali pod tlak. Slabší zápas hrál například Sergi Roberto a ani změna defenzivní řady nepřinesla žádné zlepšení, naopak Araújo ještě k tomu zavinil penaltu. Uruguayec se ale v závěru vykoupil svou gólovou hlavičkou, čímž přidal kýženou pojistku. Nakonec pak ještě stav utkání upravil po penaltě Antoine Griezmann, jenž zvyšoval na konečných 5:2.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter.com

Diskusia

6 komentáre
2021-04-23 06:16:19
Ani trošku mě nebaví Roberto, kteréj vrací 98% balónu dozadu a když už to má otevřený, tak stejně mic zasekne.
2021-04-23 06:26:17
To čo včera predvádzal Robertom dokázalo, že po dlhom zranení je vhodný tak akurát na lavičku. Nedokázal raz presne zacentrovať, prihrávky boli možno s 30%-nou (ak nie nižšou) úspešnosťou a nábehy z pravej strany ako to robí Dest to je pre neho nemysliteľné. Včera ani Alba veľa toho na opačnej strane neukázal a Griezmanna som si poriadne všimol až pred koncom zápasu. Pomerne slabý výkon podal včera aj Pedri. Na tohto mladíka je hra v každom zápase už poriadne bremeno. Mal by si proti niektorému slabšiemu súperovi v ďalších zápasoch oddýchnuť. Ešte pripomienka k rozhodcovi, Tá žltá karta Lengletovi to bol čistý výmysel. Je potom strednému obrancovi veľmi ťažko hrať zvyšných cca 70 minút s pocitom, že nemôže ísť do súboja tvrdšie, lebo mu hrozí červená. Ten rozhodca sa včera pri Lengletovi asi odbavil !!!